Нови правила за влизане във Великобритания, край на карантината на 2 декември

Великобритания ще пусне нова система за тестване на коронавирус за пътуващите, които пристигат от високорискови страни на 15 декември., Според новите изисквания периодът на задължителна самоизолация на пътниците от тези региони ще бъде намален от две седмици на пет дни в случай на отрицателен резултат от теста, съобщава британското правителство. След този период на самоизолация и отрицателен резултат ще се отменя необходимостта от по-нататъшна карантина. Пътуващите ще трябва да се запишат предварително за тестване и да попълнят въпросник. Тези, които откажат да вземат теста за коронавирус, ще бъдат обект на предходното двуседмично изискване за изолация. Междувременно британският премиер Борис Джонсън обяви края на националната карантина на 2 декември в Англия, където живеят 84% от населението на Великобритания. Ръководството на останалите административни и политически части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, само определя набора от санитарни и епидемиологични мерки. В Англия второстепенните магазини и фитнес залите ще могат да отворят след изтичането на пълната карантина на 2 декември, оповести британският премиер Борис Джонсън в парламента, но допълни, че при връщането към система от тристепенни локални карантини ограниченията ще бъдат по-строги. Решението за това кои райони ще останат в същата степен на местна карантина, както преди локдауна ще бъде оповестено в четвъртък. Това ще зависи от броя на заразяванията, като на всеки 14 дни ще има преразглеждане на положението в отделните райони, а схемата се очаква да продължи до март. Премиерът се извини на хората с бизнес за трудностите, до които ще доведат ограниченията. Ще бъдат отворени обаче второстпенните магазини, фризьорските салони, фитнес залите и местата за отдих. По-голямо посещение ще бъде позволено на сватби и религиозни церемонии при условие, че се спазва социалната дистанция. Ще се върне правилото за събиране на групи до 6 души. Пада вечерния час за заведенията. Най-новият момент е, че ще бъдат допускани до 4 000 публика за спортни прояви на открито в районите с ниска степен на карантина. Очаква се премиерът да разясни и схемата за празнуване на Коледа, като се очаква да бъде позволено на до три семейства да бъдат заедно пет дни около празниците.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 96
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 87
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 97
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 88
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 105
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.