Туристите се завърнаха в Северна Корея за първи път след пандемията.

Специалистът по маркетинг беше един от около 100 руски граждани, на които беше разрешено да пътуват до Северна Корея този месец в това, което се смята за първото международно туристическо пътуване на отшелническото кралство след пандемията на коронавирус. Туризмът в Северна Корея е строго контролиран. Индивидуалните пътници не се допускат в страната, а групите се придружават от пазачи. Приходите от туризъм се използват за подкрепа на режима на диктатора Ким Чен Ун. Пътуването до „царството на отшелниците“ не е без значителни рискове. Американският студент Ото Уормбиър беше задържан по време на пътуване до Северна Корея през 2016 г., за което се твърди, че е откраднал пропаганден плакат. Той беше върнат в Съединените щати 17 месеца по-късно във вегетативно състояние и почина скоро след това. „Когато погледнете Северна Корея, разбирате, че вашите баба и дядо ви са живели така, както живеят тук“, казва Воскресенски пред CNN. „Това е телепорт в миналото. В града няма абсолютно никакви реклами. Единственото изложено нещо са партийни лозунги, знамена и т.н.” Четиридневното пътуване струва на всеки посетител около 750 долара. През цялото време групата имаше рускоговорящи гидове и преводачи. Маршрутът включваше посещение на бронзовите статуи на покойните лидери Ким Ир Сен и Ким Чен Ир на хълма Мансу, двореца на децата Mangyongdae, където децата изнесоха музикално и танцово представление, и три дни в ски курорта Masikryong. Руснаците също получиха строги правила, които да следват, особено що се отнася до правенето на снимки и видеоклипове. „Бяхме помолени да не снимаме военни или хора в униформа като цяло, да не снимаме строителните обекти или някоя от сградите в процес на изграждане“, обяснява Бичкова. „И имаше правила за това как да се правят снимки и като цяло да се третират портрети или скулптури на лидери. Ако имате вестник или списание със снимка на лидера, тогава не можете да сгънете вестника, така че портретът да стане набръчкан. Преди пандемията най-големият източник на входящи туристи в Северна Корея не беше Русия, а Китай. Руските ски екскурзии бяха първите туристи, допуснати в кралството на отшелниците след пандемията, знак за нарастващата популярност на Русия в Северна Корея. Източник: CNN

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

  • 29 Апр 2024
  • 2
Към 31 декември 2023 г. населението на България е 6 445 481 души, което представлява 1,4 на сто от населението на Европейския съюз (ЕС), показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за миналата година.

Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие

  • 29 Апр 2024
  • 21
Народният певец и пазител на българския фолклор Илия Луков ще изнесе концерт в Поморие по повод патронния празник на града на 06.05.2024 г.

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 76
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 71
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".