Хаос в Дубай заради проливните дъждове

Валежите, които наводниха улици, изкорениха палми и разбиха фасади на сгради, никога не са били виждани в нацията от Близкия изток от 1949 г. насам. В популярната туристическа дестинация Дубай полетите бяха отменени, движението беше спряно и училищата затворени. Сто милиметра (почти 4 инча) дъжд падна в рамките на само 12 часа във вторник, според метеорологичните наблюдения на летището - около това, което Дубай обикновено записва за цяла година, според данни на ООН. Дъждът заваля толкова силно и толкова бързо, че някои шофьори бяха принудени да изоставят превозните си средства, тъй като наводненията се повишиха и пътищата се превърнаха в реки. Екстремни валежи като това стават все по-често срещани. Прекъсването на летищните операции продължи и в сряда, след като бурята отшумя, като пътищата за достъп бяха блокирани от наводнения и множество авиокомпании, включително националният превозвач Emirates, съобщиха за закъснения на полети. Бюджетната авиокомпания Flydubai отмени всички полети до 10 сутринта местно време в сряда. В сряда сутринта Dubai International посъветва хората „да НЕ идват на летището, освен ако не е абсолютно необходимо“, като каза, че полетите продължават да се забавят и пренасочват. Emirates спря чекирането за пътници, заминаващи от Дубай от 8 сутринта местно време в сряда до полунощ в четвъртък поради „оперативни проблеми, причинени от лошо време и пътни условия“. Видео, разпространено в социалните мрежи, показва как мебели летят от балкони. В Dubai Marina, изкуствен канал, облицован с небостъргачи и търговски обекти, мебелите от близките ресторанти можеха да се видят отнесени от силни течения. Изображения, публикувани в местни медии, показват задръстване на движението по шосе Шейх Зайед в Дубай, 16-лентова пътна артерия. Луксозни автомобили бяха забелязани почти изцяло потопени в района Business Bay, който е дом на жилищни сгради, офиси и търговски обекти. Метростанция в Дубай беше наводнена от пътуващи, които трябваше да газят през вода, стигаща до глезените. източник:CNN

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Индонезийският вулкан Руанг изригна отново, обявена е най-висока степен на тревога

  • 30 Апр 2024
  • 115
Вулканът Руанг в източната част на Индонезия изригна отново снощи, озарявайки небето и изхвърляйки лава, което накара властите да повишат степента на тревога и да затворят околните летища, предаде Ройтерс. Националният Център по вулканология и справяне с последиците от геологически опасности и издаде най-висока степен на предупреждение след изригването в ранните сутрешни часове. Местните жители са призовани да не приближават вулкана. Местните спешни служби публикуваха видеоматериали, в които се виждат мълнии над кратера, червени облаци лава и скали, изхвърляни от въздуха и падащи около острова. Агенцията призова жителите в радиус от шест километра незабавно да се евакуират, предупреждавайки за по-нататъшни „експлозивни изригвания“. Изригването съвпада със засилване на сеизмичната активност около вулкана. По-рано този месец изригванията на Руанг накараха стотици души да се евакуират, а летището на областния център Манадо да затвори врати. Някои околни домове бяха повредени. Властите сега отново затвориха летището в Манадо, позовавайки се на възможното разпространение на вулканична пепел. Остров Руанг, който е на около 100 км от Манадо, е дом на повече от 800 жители, повечето от които бяха евакуирани след последните изригвания. Индонезия се намира в т.нар. Тихоокеански огнен пръстен, зона с висока сеизмична активност, където се срещат множество тектонични плочи. /БТА/

ДУХОВИТАТА КОМЕДИЯ „СЪКРОВИЩЕТО НА СИЛВЕСТЪР“ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА ПРЕМИЕРНО В НХК НА 9 МАЙ

  • 30 Апр 2024
  • 123
Близо 2 часа истинско зававление ви очакват с духовитата комедия „Съкровището на Силвестър . Бургаската премиера на пиесата, чийто автор е Анжел Вагенщайн, а режисьор Асен Блатечки ще бъде на 9 май, от 19.00 часа, в Културен дом НХК.

Засадиха 2400 фиданки смърч в пострадала от буря гора край Доспат

  • 30 Апр 2024
  • 129
Служители на Южноцентрално държавно предприятие залесиха 2 400 фиданки обикновен смърч на 6 дка площ в местността „Омана“, землището на Доспат.

Учениците от 11е клас на НЕГ “Гьоте”, канят на благотворителен футболен турнир

  • 30 Апр 2024
  • 153
Благотворителен футболен турнир Учениците от 11е клас на НЕГ “Гьоте”, канят на благотворителен футболен турнир между училищата : НЕГ”Гьоте”, АЕГ “Гео Милев”, ППМГ “Акад. Никола Обрешков” и ПГКПИ.

ОТЛИЧИХА АНАЕРОБНАТА ИНСТАЛАЦИЯ С НАГРАДА ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА БИЗНЕСА

  • 30 Апр 2024
  • 152
Анаеробната инсталация за преработка на биоразградими отпадъци бе отличена в сектор „Награди за принос в развитието на бизнеса в региона“, категория „Предприятие“ в третото издание на BURGAS BUSINESS AWARDS BURGAS.