« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Белия дом обсъждат силата на удара срещу Сирия

Президентът Тръмп и неговите съветници са обсъдили каква да бъде силата на атаката срещу силите на Башар Асад в отговор на употребата на химическо оръжие. Те са стигнали до извода ,че това трябва да е по-мощен удар от този, нанесен през миналата година, защото само ескалацията на военна мощ може да накара Дамаск да прекрати използването на забраненото оръжие срещу мирни граждани, пише "Ню Йорк таймс". В Средиземно море вече са заели позиции кораби на ВМС на САЩ, въоръжени с ракети "Томахоук", но те няма да са достатъчни за подобен мащабен удар. Миналата година на 7 април САЩ атакуваха сирийски правителствени обекти с 50 от този тип ракети. "Има няколко варианта, които ще постигнат целта за нанасяне на мощен военен удар срещу Асад, който ще трябва да се съобрази с това предупреждение и да престане да употребява химическо оръжие", заяви източник от Белия дом пред медията. Според президента на Франция Макрон цел на военния удар на коалицията САЩ - Франция - Израел - Великобритания ще бъдат обекти ,свързани с производството на химическо оръжие в Сирия. Днес сутринта британският The Times съобщи, че Тереза Мей е поискала отсрочка на ударите и повече доказателства за вината на Асад. Тя също е предложила да се изчака инспекцията на Организацията за забрана на химическите оръжия на място в Сирия. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Наркооранжерия разкриха при спецоперация криминалисти от ОДМВР – Перник

  • 08 Май 2024
  • 80
Иззети са над 350 растения в различен стадий на развитие; Двама мъже са задържани до 24 часа

УС на ДФЗ утвърди до 295 млн. лева финансов ресурс за изплащане на украинската помощ

  • 08 Май 2024
  • 104
Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295 млн. лв. по схеми за държавни помощи „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“.

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

  • 08 Май 2024
  • 105
Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария.

Пистолети и патрони задържаха митнически служители на МП Лесово

  • 08 Май 2024
  • 105
Митнически служители от МП Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил, пътуващ от Турция през ГКПП Лесово към Германия.

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за рециклиране!

  • 08 Май 2024
  • 99
Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по време на извънредно заседание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДС.