Премиерът Главчев: Призовавам президентът Радев да изпълни задълженията си по Конституция

ега на ход е президентът Радев, призовавам го и той да си изпълни задълженията по Конституция. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред медии в Брюксел по повод предложените от него смени в състава на служебния кабинет. „Предложенията са изцяло мои“, заяви министър-председателят и подчерта, че президентът е запознат и с двете предложения за промени. Премиерът Главчев обърна внимание, че оповестяването на предложението му за смяна на външния министър се е забавило именно, защото е изчаквал комуникация с президента. Така че разговорите по промяната в състава на кабинета реално се случват доста преди дошлия призив от партийно събрание. „На което и да е партийно събрание, който и да се изкаже, не би ми оказал никакво влияние“, категоричен беше министър-председателят. „Очаквам президентът да направи своята стъпка по Конституция, защото както казах на първото заседание на Министерския съвет - България не може да бъде в режим на изчакване“, добави още премиерът Главчев. Министър-председателят акцентира върху краткото време, оставащо до изборите на 9 юни и сериозната роля на Министерството на външните работи по тяхната организация. „Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за смяна, тъй като не могат да работят на оборотите, които аз искам. Искам непрекъсната комуникация и бързи решения. Това се отнася за всички министри“, посочи премиерът Димитър Главчев и добави, че няма време за изчакване. Министър-председателят изрази готовност да продължи комуникацията си с президента Румен Радев по всякакви въпроси, които се отнасят до доброто бъдеще на българските граждани. Премиерът Главчев припомни също така ангажимента, който е поел при приемането на мандата като служебен министър-председател – да не позволи България да се отклони от европейския път на развитие.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ОБЩИНА БУРГАС, ОБЛАСТНА УПРАВА, ВИК И РИОСВ С ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ ЗА КЛЮЧОВИ РЕМОНТИ

  • 27 Май 2024
  • 57
Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ синхронизираха действията си за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места.

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 103
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 114
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 119
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.