В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

Инициативата е насочена срещу агресията и тормоза в училищата. Има за цел да солидаризира обществото против насилието и осъзнаване на ценности като взаимопомощ, съпричастност, добротворството, състрадателност, милосърдие и хармонията в отношенията. Каузата обединява усилията на местни институции, неправителствени организации, граждански групи и медии за общи действия против агресията и тормоза чрез беседи с обществени личности, значими за града и за България, популярни и обичани от децата и младите хора. Започналата през март инициатива вече е популярна в сливенските училища. Досега беседи с ученици проведоха Дора Куршумова, Станка Златева, Илиян Урумов, Дора Пондалова, инж. Снежана Кънева, д-р Юлия Бянкова. По време на беседите преобладава споделянето на ценности, собствен опит, житейски постижения. Личностите по човешки и непринудено говорят с децата за солидарност, емпатия, за добротворство и хармоничност в обществото и как това работи за развитието и хуманизирането му. Разказват истории от своя живот, предлагат алтернативи на гнева и агресията, които не са чужди на хората. Важно е обаче как се справяме с тях по добронамерен начин, без да нарушаваме правата на другите. Децата споделят кое ги води до агресивно поведение и защо не могат лесно да споделят и овладяват емоциите си. Лекторите от своя страна посочват модели на благополучие чрез добронамереност, почтеност, взаимопомощ. Те съветват децата как да контролират гнева, как да забравят и прощават, а също как сътрудничеството между хората води и до солидаризиране на обществените отношения. Лице на кампанията е актьорът и музикант Владимир Михайлов. Тя продължава до края на годината като в нея предстои да се включат още инфлуенсъри, влогъри, бизнес лидери богослови, психолози и известни лица като Любо Киров, Ники Кънчев, Дичо и други. На 22 и 29 април предстоят срещи с актьорите Вяра Начева и Ивайло Гандев в ОУ „Димитър Петров“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 82
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 99
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 106
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 118
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: