Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

Девойките взеха участие в Международен културен фестивал на розата, провеждащ се за втора година в островния туристически град. Фестивалът включва поредица от събития, обслужващи широк спектър от интереси и предпочитания, включително церемония по откриването, креативен пазар на цветя, дегустация на тропически рози, арт парад и арт панаир. Пътуването на карловските девойки бе организирано и финансирано от Българо-Китайската фондация за култура. В Поднебесната империя момичетата посетиха и южния китайски технологичен мегаполис Шенжен. Община Карлово поддържа дългогодишно сътрудничество с Българо-Китайската фондация за култура. Всяка година Фондацията предоставя една от големите награди в конкурса-спектакъл Царица на розата и неин представител е член на журито. В тази връзка бе организирано и посещението на двете момичета от Карлово в Китай. Участничките в конкурса за Царица на розата получават не само материални награди, а и такива, които обогатяват техните културни познания и личностни ценности. Антония и Дани споделиха изключително интересните си лични преживявания. Двете момичета изказаха своята благодарност към организаторите на тяхното пътуване и към Община Карлово в лицето на кмета д-р Емил Кабаиванов, които също съдействаха за организацията и реализирането на посещението им в Китай.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 53
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график:

Агенцията по заетостта започва да приема заявления за обучения с ваучери за заети лица

  • 27 Май 2024
  • 61
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”.

МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ ОЧАКВА ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 27 Май 2024
  • 78
Морско пътешествие до КТК „Ченгене скеле“ очаква децата на 1 юни

АВИОМУЗЕЙ – БУРГАС КАНИ ДЕЦАТА НА ИНТЕРЕСЕН ПРАЗНИК НА 1 ЮНИ, ВХОДЪТ Е БЕЗПЛАТЕН

  • 27 Май 2024
  • 68
Авиомузей Бургас празнува Международния ден на детето. Каним всички малки и пораснали деца на 1 юни, за да се впуснем заедно в едно истинско приключение в света на самолетите.

Позиция: България няма да изпраща военнослужещи на територията на Украйна

  • 27 Май 2024
  • 77
България няма да участва по никакъв начин с военнослужещи на територията на Украйна.