« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Парното и топлата вода поскъпват от 1 октомври

От октомври природният газ ще поскъпне с предвидените 14 процента. Увеличението за крайните битови и бизнес потребители обаче, ще е 8 на сто, обясни председателят на енергийния регулатор Иван Иванов. “Цената на услугата се формира не само от цената на природния газ, но и от задължително заплащане на достъп, пренос, разпределение и снабдяване. По този начин, всеки който ще плаща за природен газ, ще плаща с 8% повече, а не с 13.89%“, обясни председателят на енергийния регулатор. Предстои и скок на парното и топлата вода между 2 и 9 процента за различните топлофикации в страната. Това стана ясно на днешното заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране, на което бяха обсъдени цените на природния газ. Поскъпването на газа води до скок на цените на топлоенергията. От началото на отоплителния сезон сметките на потребителите ще се повишат обаче не само заради сегашното увеличение, което ще е средно за страната с 8 на сто, но и заради това от юли, което беше почти същото. Токът няма да поскъпва. Въпреки, че цената на газа скача от другия месец с 14 на сто, потребителите всъщност ще плащат доста по-малко. От Нова година обаче може да има ново увеличение на цените на газа. "Дори да има някакво повишение на цената на природния газ, ако то се задържи в рамките на 5 процента, цените на топлинната енергия няма да бъдат повишавани", прогнозира председателят на енергийния регулатор Иван Иванов. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО ПРИВЛЕЧЕ КАТО ОБВИНЯЕМ И ЗАДЪРЖА 52-ГОДИШЕН МЪЖ ЗА НЕЗАКОННО ПРЕВЕЖДАНЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА НА СТРАНАТА НА МАЛОЛЕТЕН СИРИЙСКИ ГРАЖДАНИН

  • 08 Май 2024
  • 1
Районна прокуратура – Хасково - Териториално отделение - Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Д.А., на 52 г., за това, че на 04.05.2024 г. през ГКПП ”Капитан Андреево”, общ. Свиленград, обл. Хасково, превел през границата на страната от Република Турция в Република България, малолетен сирийски гражданин, на 13 г., без разрешение на надлежните органи на властта, като е използвал лек автомобил с българска регистрация. Престъплението е квалифицирано по чл.280, ал.2, т.1, т.3 и т.4, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Прокуратурата, ДАНС и МВР създават междуведомствено звено във връзка с изборите

  • 08 Май 2024
  • 6
Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов и председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев подписаха съвместна заповед, която регламентира действията на институциите за гарантиране на политическите права на гражданите и за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание, насрочени за 09.06.2024 г.

КАРНАВАЛ, ВЕЛОПОХОД И ПОЗНАВАТЕЛЕН ТУР СА В ПРОГРАМАТА НА ПРЕДСТОЯЩИЯ ЗЕЛЕН УИКЕНД В БУРГАС

  • 08 Май 2024
  • 18
На хоризонта се задава тематичен бургаски уикенд, посветен на природата и нейното опазване.

В Деня на Европа: паметници в ЕС ще бъдат осветени преди европейските избори

  • 08 Май 2024
  • 64
Eдин месец преди изборите за Европейски парламент на 6—9 юни над 60 града в цяла Европа ще покажат послания, призоваващи гражданите да гласуват.

Съветът приема първия по рода си законодателен акт на ЕС за борба с насилието над жени

  • 08 Май 2024
  • 64
Съветът даде зелена светлина за директива на ЕС за борба с насилието над жени и домашното насилие.