"Ром, коктейли и кубинска метафизика" в Морското казино

Като съпруг на кубинка и човек, живял на острова няколко години, Стойчо Кьосев обещава да разкаже за рома (и за разни други работи). Много от това, което знае за известната напитка, той е научил от дон Карлос – директор на Музея на рома в град Сантяго де Куба. „Елате, за да научите какво е агуардиенте и какво ром. За различните класи ром, как се познава „Карта Бланка” и как „отлежава” анехадото. И покрай това ще научите за изтънчения вкус на кубинците, за „широката кройка” на душевността им. За мнооого специалното място на жената в обществото им, колко са открити към новото и как ревниво пазят националната си идентичност. Ще ви разкажа за невероятния кубински артистизъм и склонност към направо невъзможни авантюри – и то чрез историята на два коктейла („Дайкири фрапе” и „Хавана спешъл”). За Канчанчарата – питието на революционерите. За старите барове в Хавана и за феноменалния коктелеро Константино Рибалайга!“, казва още Стойчо Кьосев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 244
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 217
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 220
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 411
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 418
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.