« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

Срещата бе инициирана от областния управител Пламен Янев и премина в двучасова оживена дискусия. На срещата присъстваха туроператори, туристически агенции, Асоциацията на Българската авиационна индустрия, Клуб на хотелиера, Обединение „Бъдеще за туризма“, Съюз на собствениците, Сдружение Рафаел, както и кметовете на общините Камено – Жельо Вардунски, Руен – Ахмед Мехмед, Сунгурларе - Димитър Гавазов, Созопол – Тихомир Янакиев. Всички други общини в региона изпратиха заместник-кметове и представители с изключение на Община Айтос. На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас. Участниците разгледаха различни предложения и въпроси, които ще бъдат отправени към концесионера на Бургаското летище и към Министерство на транспорта. Към „Фрапорт“ АД областният управител ще отправи запитване за причините, довели до сегашното ниско ниво на полети; каква е дългосрочната стратегия за възстановяването на целогодишните полети; както и да предоставят сравнителен анализ на двете морски летища. Към Министерството на транспорта запитванията са свързани с възможностите на държавата за въздействие върху политиката на концесионера за постигане на равнопоставеност между двете летищата Варна и Бургас, както и възможността за изключване на Бургаското летище от концесионния договор. Участниците в срещата посочиха, че ремонтът на пистите наистина е наложителен, но „Фрапорт“ трябва да постави ясен срок на изпълнение, така че той да не пречи на туристическите сезони. Те обсъдиха и бъдещи ефективни действия на Фонда за развитие на Летище Бургас, в който общините да бъдат активна страна при договарянето на бъдещи полети, както и при сключвания на договори с авиокомпании. Областният управител Пламен Янев пое ангажимент да организира среща с областните управители на Ямбол, Сливен и Стара Загора с цел включване на тези региони към Фонда. Той ще организира и последваща работна среща, на която да бъдат поканени и „Фрапорт“, и Министерство на транспорта. www.bs.government.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 731
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 781
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 779
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 789
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 795
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.