КАРИЕРНИ ЩАНДОВЕ, ЛЕКЦИИ НА БИЗНЕС ЛИДЕРИ И ИЗЛОЖБА ПРЕДЛАГА „КАРИЕРЕН ФОРУМ 8.0. – С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО“

За втора поредна година традициите на Стопанския факултет в областта на кариерното ориентиране се пренасят в Бургас като съвместна инициатива с Филиала на Университета. Форумът предлага на ученици и студенти срещи с компании от различни сектори и възможност да се запознаят с програмите за обучение във Филиал – Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Стопанския факултет на Университета. Освен кариерни щандове, програмата на форума включва и лекции на бизнес лидери с вдъхновящи лични и корпоративни истории. Ролята на академичното знание по пътя на успешната кариера бе централна тема в откриващата лекция на Пенчо Добрев, ръководител на отдел AI and Data на Schwarz IT Bulgaria - дигиталното сърце на световната ритейл група Schwarz. Добри практики за разработка на SPA приложения с .NET от името на TechnoLogica представиха станжанти на компанията, завършили Гимназията по компютърно програмиране и иновации. „Бъдете с отворен ум, бъдете взискателни, питайте, любопитствайте и нека този форум ви помогне да откриете своето бъдещо работно място!“ – каза заместник-кметът по образование Михаил Ненов пред учениците и изложителите по време на официалното откриване. Доц. Боряна Пелова, която ръководи съвместните дейности между Стопанския факултет и ПГКПИ, сподели: „Нашата цел е да помогнем не просто за успешна професионална реализация, а за щастлива кариера, изпълнена със смисъл“. Участници са Schwarz IT Bulgaria, Experian, Management Financial Group (MFG), TehnoLogica, Telus Bulgaria, Viva Credit, Национална агенция за приходите, Britanica, Scalefocus, Промет Стиил, Стопански факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Филиал - Бургас на Софийския университет "Св. Климент Охридски", ПГКПИ – Бургас. Със собствен щанд във форума участват учениците от Гимназията по компютърно програмиране и иновации, на който могат да бъдат видяни интересни техни проекти. Наред с постиженията си в областта на високите технологии, учениците представят и авторска изложба в духа на тазгодишния наслов на събитието. Гимназията е третото афилиирано към СУ училище и основен партньор на форума тази година. Входът на събитето е свободен за всеки, който има интерес от 10:00 до 14:00 часа. Организатори са Кариерният център на Стопански факултет и Филиал – Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в сътрудничество със Сдружението на завършилите Стопанския факултет (Alumni Club), ПГКПИ и с подкрепата на Община Бургас. Програма за 18 април – четвъртък: 10:00- 14:00 – Изложението и кариерни щандове във фоайето на Културен дом НХК 12:00 - семинар с Дамян Илиев, финансов мениджър в Experian Bulgaria – учебна зала на Филиал- Бургас, СУ в НХК 14:00 - среща с Мартин Топалов, специалист изследване на данни (data scientist) в Management Financial Group Bulgaria - учебна зала на Филиал- Бургас, СУ в НХК.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ОБЩИНА БУРГАС, ОБЛАСТНА УПРАВА, ВИК И РИОСВ С ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ ЗА КЛЮЧОВИ РЕМОНТИ

  • 27 Май 2024
  • 57
Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ синхронизираха действията си за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места.

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 101
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 114
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 119
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.