УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

Целта на срещата е да се осъществят контакти между председателите на ученическите съвети чрез обмен на добри практики, мнения и опит. Мисията на младежкия ученически омбудсман е да стимулира екипна работа и сътрудничеството между различните училища, като се обсъдят общи инициативи и стратегии за подобряване на образователната среда и ученическия живот. По време на срещата бяха дискутирани следните актуални за младежите теми като доброволчество, агресия, материална база, спорт, активности, музика и изкуства. След срещата с ученическите съвети и обобщаване на резултатите от нея, екипът на отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас проведе съвещание на Регионалната асоциация на училищните психолози и педагогическите съветници на тема: „Организационно структуриране на дейността на ученическите съвети в контекста на превенцията на рисковете в училищна възраст“. Психолозите и педагогическите съветници търсиха решения на казусите, зададени от ученическите съвети, по групи и в обща дискусия. Професионалната си гледна точка изразиха председателят на Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози Светозар Янев и общинските структури на местно ниво в лицето на Десислава Василева – председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и пълнолетни и Росица Димова – председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА НА БУРГАС ЩЕ ПРАЗНУВАТ 1 ЮНИ ЦЕЛИ ТРИ ДНИ СЪС FUN&SUN УИКЕНД

  • 27 Май 2024
  • 3
Фолклорни дефилета, народни танци, куклен театър, спортни инициативи, арт работилнички за рисуване и хартиени самолети, шоу програма със сапунени балони и "Детски карнавал" са част от инициативите посветени на най-чакания детски празник, 1 юни.

ОБЩИНА БУРГАС, ОБЛАСТНА УПРАВА, ВИК И РИОСВ С ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ ЗА КЛЮЧОВИ РЕМОНТИ

  • 27 Май 2024
  • 58
Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ синхронизираха действията си за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места.

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 104
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 114
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.