ПРЕСТИЖНИЯТ КОНКУРС „ВЪРБАН ВЪРБАНОВ“ Е ВКЛЮЧЕН В ДНИ НА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА В БУРГАС. ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА НА СЪБИТИЕТО!

Този, станал вече традиция проект, се организира от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ със съдействието на Министерство на културата, Областна Администрация и финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Бургас. В програмата са включени IV Национално състезание за млади изпълнители на българска музика (за ученици от 1 до 7 клас) и XXVII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов“ (за ученици от гимназиален етап). За участие в конкурсите има заявен сериозен интерес – над 150 млади музиканти – инструменталисти и певци. В състава на журито са включени университетски преподаватели от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София, АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, известни български музиканти. Конкурсната програма може да проследите на 19 и 20 април в залите на Морско Казино, Областна Администрация и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Награждаване на лауреатите и заключителен концерт ще се състои на 21 април от 11 ч. в залата на Областна Администрация. ПРОГРАМА“ДНИ НА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА В БУРГАС“ 18-21 април 18.04. – Откриване на мобилна изложба „Цветовете на България“ 19.04. – IV Национално състезание за млади изпълнители на българска музика 20.04. – XXVII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов“ 21.04. – Тържествено закриване на Дни на българската музика

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 87
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 104
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 112
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 126
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: