МЕЖДУНАРОДНАТА РЕГАТА „ПОРТ БУРГАС“ СЕ ВЛИВА В КЪМПИНГ ФЕСТИВАЛА „EXPLORE THE WORLD“

Международната регата „Порт Бургас“ е най-голямото ветроходно събитие в страната през последните повече от 20 години. В 31-вото издание, което ще се проведе от 27 април до 1 май, ще се включат близо 250 състезатели от България, Румъния, Гърция, Турция и Украйна. Най-добрите ветроходци ще мерят сили в клас „Оптимист“, ИЛКА 4, 420, Фин и олимпийските класове ИЛКА 6, ИЛКА 7 и 470. Международно жури и съдии от Гърция, Турция и България ще определят победителите. Организатор на атрактивната регата за килови яхти е яхтклуб „Порт Бургас“, съвместно с Пристанище Бургас и Община Бургас. „Подобни прояви се провеждат в много страни по света, като сред най-известните са Килската ветроходна седмица в Германия, Йерската ветроходна седмица във Франция, Ветроходната седмица на Маями в САЩ, Истанбулската ветроходна седмица в Турция и др. Бургаската ветроходна седмица заслужено се нарежда сред най-добрите в света, а надпреварата е една от малкото български регати, включени в спортния календар на World sailing за 2024 година“, сподели председателят на яхтклуб „Порт Бургас“ Евгений Мавродиев. По програма се предвижда отделните гонки да се провеждат пред централния плаж на Бургас. Ветроходната седмица ще стартира с Парад на участниците, който ще премине пред Морската гара. Зрелищното събитие е планирано за около 13 часа в неделя и е част от първия за Южното Черноморие къмпинг фестивал „Explore the world“. На 27 и 28 април фестивалното изложение за къмпинг, караванинг и аутдор ще събере на Морската гара любители на този вид почивка от цялата страна. Ще бъдат представени най-новите модели кемпери, палатки, офроуд автомобили, както и възможности за спорт и свободно време.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА НА БУРГАС ЩЕ ПРАЗНУВАТ 1 ЮНИ ЦЕЛИ ТРИ ДНИ СЪС FUN&SUN УИКЕНД

  • 27 Май 2024
  • 4
Фолклорни дефилета, народни танци, куклен театър, спортни инициативи, арт работилнички за рисуване и хартиени самолети, шоу програма със сапунени балони и "Детски карнавал" са част от инициативите посветени на най-чакания детски празник, 1 юни.

ОБЩИНА БУРГАС, ОБЛАСТНА УПРАВА, ВИК И РИОСВ С ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ ЗА КЛЮЧОВИ РЕМОНТИ

  • 27 Май 2024
  • 58
Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ синхронизираха действията си за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места.

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 105
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 115
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.