« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

На общественото обсъждане в Бургас, организирано от Областния информационен център, присъстваха университетски преподаватели, заместник кметове, представители на бизнеса, родители и медии. Концепцията на Бургас за интегрирана здравна грижа на деца има категоричната подкрепа на 18 общини, които с решения на своите Общински съвети изразиха желанието си за реализацията на проекта. Партньори в него, освен общините, са още университети, неправителствени организации, училища, публични институции, както и Министерството на здравеопазването. Общественото обсъждане беше открито от заместник кметът по „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата“ Весна Балтина. „Това е концепция, която последва мечтите за качествено детско здравеопазване. Тя е резултат от четиригодишен труд на много хора“, заяви Мария Куманова – ръководител на проекта. В него участват 18 общини, 9 болници, неправителствени организации, университети. Партньор е и министерството на здравеопазването, с което има сключено споразумение. Концепцията обхваща три основни направления – профилактика и извънболнична среда, грижа в болнична среда и инвестиции в човешки ресурси. Тя предвижда създаване на центрове за профилактика в Стара Загора и Бургас, както и въвеждане на общ календар за профилактика на деца в целия Югоизточен регион, който да обхване всички деца и в големите, и в малките населени места. Предвидени са цялостни ремонти на здравните кабинети в общините партньори – Карнобат, Поморие, Руен, Созопол, и на медицинските центрове в Царево, Созопол и Приморско, както и създаване на мобилен здравен пункт в Малко Търново. Ще бъдат създадени два денонощни координационни центрове в Стара Загора и Бургас, които ще бъдат в помощ на родителите. Те ще са в обща платформа за обмен на здравна информация. Проектът предвижда още ремонт на детските отделения в Стара Загора и Сливен, закупуване на оборудване и линейки в общините партньори по проекта, стимули за подкрепа на медицинските специалисти, както и подкрепа на дуалното обучение в СУ „Иван Вазов“ – Бургас. Ще бъде създаден академичен и симулационен център към Тракийския университет в Стара Загора, както и Югоизточен иновационен център по генетика и биотехнологии за ранна диагностика и персонализирано лечение на деца с онкологични заболявания и редки болести чрез генетични изследвания. Предвидено е той да бъде разкрит към строящата се в момента Многопрофилната детска болница „Света Анастасия“ Бургас. Концепцията включва 24 проекта в 18 общини, като водещ партньор е Община Бургас. Ръководителят на проекта Мария Куманова запозна присъствалите на общественото обсъждане с напредъка на строителството на детската болница в Бургас, която ще обслужва малките пациенти от целия Югоизточен регион. Тя отговори на въпроси, свързани с разработването на програми за привличане и обучение на кадри за бъдещото здравно заведение.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 98
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 108
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 112
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 104
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 113
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.