ОТБОР ZENTIX СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА И ЩЕ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО LEGO РОБОТИКА В НОРВЕГИЯ

Наградата на българските шампиони връчи заместник кметът „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ в Община Бургас Михаил Ненов с думите: „Поздравявам ви, че показахте невероятни умения, вдъхновение, иновативно, творческо мислене и спортсменство. Забавлявахте се истински и си помагахте. Всички онези ценности, които правят First LEGO League толкова уникално състезание. Отборът, който ще представи България в Норвегия носи именно тези качества и то умножени по много“. Втори стана отборът на Bug Slayers, а трети – бургаският Team Mehano на ПГ по механоелектротехника и електроника. Вторият бургаски тим – на ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“, грабна приза в категория „Основни ценности“. Ето и останалите наградени в категориите: - „Иновативен проект“ – отбор Cybertronic; - „Робот дизайн“ – отбор Robo Vikings; - „Робот игра“ – отбор Mivka. Те получиха своите награди от зам.-кмета „Бюджет и финанси“ в Община Бургас Станимир Апостолов, Свилен Радев от Dell Technologies, проф. д-р Радостин Долчинков - декан на Центъра по информатика и технически науки в БСУ, Валентина Венкова от Центъра за творческо обучение и Василис Танис - програмен мениджър на First LEGO League Гърция. За отличията в атриума на Бургаски свободен университет премериха сили 24 отбора с ученици от 10 до 16 години от 17 населени места в България. Tемата тази година на състезанието бе „Шедьовър“ (Masterpiece) или „Kак науката и технологиите ни помагат да създаваме, разпространяваме и споделяме различни интереси, хобита и изкуства?“. Отборите отговаряха на този въпрос чрез изпълнение на иновативен проект и различни мисии, през които преминаваха с роботите си на сцената за „робот битки“. Освен състезанието, събитието включваше и изложбена част – Зона Експо, в която посетителите разгледаха различните щандове на най-големите школи по роботика. Сред тях бяха официални и кастъм модели и роботи на клубове на български колекционери на LEGO, разработки и програми на академии и клубове по роботика в България от средното и висшето образование, разработки на бизнес организации в сферата на технологиите и иновациите и продукти на LEGO Education и FIRST LEGO League и др.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 22
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 40
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 66
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график:

Агенцията по заетостта започва да приема заявления за обучения с ваучери за заети лица

  • 27 Май 2024
  • 67
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”.

МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ ОЧАКВА ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 27 Май 2024
  • 82
Морско пътешествие до КТК „Ченгене скеле“ очаква децата на 1 юни