ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

В първия ден участие взеха малчуганите от Детска ясла № 1 „Бургаско детство“ и ДГ „Коледарче“. За да е разнообразно и още по-интересно за децата, всеки ден ще бъде посветен на определена тема: 22.04.2024 г. – „Да опазим природата чиста!“ 23.04.2024 г. – „ Витамините на пролет и тяхната роля в здравословното детско хранене.“ 24.04.2024 г. - „Вкусна Великденска пекарна“ –приготвяне на Великденски козунак и Великденски курабии. 25.04.2024 г. - „Шарена багрилница“- боядисване на яйца с естествени бои от природата . 26.04.2024 г. - „Пчелите - приятели на хората и Земята“ В тематично украсената зала – полянка и рекичка, замърсени с отпадъци, децата от група „Слънчице“ на ДЯ „Бургаско детство“ влязоха в ролята на природозащитници. Те демонстрираха познания за разделното събиране на отпадъци и знания за опазване на чиста природа. Децата познават и контейнерите - синия за стъкло, в жълтия – пластмасови и метални отпадъци, а в зеления - хартия. С еко карнавал и изложба, децата от група ,, Моряче" към ДГ ,,Коледарче" в кв. „Лозово“ също се включиха в инициативата на Община Бургас. Малчуганите показаха знания и умения за разделното събиране на отпадъци, след което дефилираха с костюми от отпадъчни материали. В Деня на Земята, децата подредиха и изложба, с която напомниха, че трябва да опазваме ресурсите на планетата. Децата от ДГ „Синчец“ в кв. Банево също се включиха в темата днес „Да опазим природата чиста!“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 62
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 78
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 84
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 95
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: