« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отбелязахме 73 години от създаването на Военноморска база Бургас

На 15 декември 2017 г. бургаските военни моряци тържествено отбелязаха 73 години от създаването на Военноморска база Бургас. На строевия плац в Пункт за базиране Бургас се проведе тържествен военен ритуал по повод празника. Началникът на щаба на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков поздрави личния състав и им пожела да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност. Той награди отличилите се военнослужещи и цивилни служители. На днешния ден базов миночистач „Прибой” с командир капитан ІІІ ранг Христо Гинев чества 34-та годишнина, а ракетен катер „Мълния” с командир капитан ІІІ ранг Георги Костадинов 28–та годишнина от вдигането на военноморския флаг на корабите. Празникът продължи с благотворителен коледен базар за набиране на средства за фондация „Деца на българската армия”. Базарът се организира от флотилия бойни и спомагателни кораби, съвместно с отдел „Югоизточен” при Изпълнителна агенция „Военни клубове и военнопочивно дело”, военните формирования от Бургаски гарнизон и военно окръжие – Бургас. Началото на Военноморска база – Бургас се полага със заповед № 434 от 27 ноември 1944 г. от командира на Морските войски. Базата става достоен приемник на българския Беломорски флот. Първи командир на базата е капитан-лейтенант Игнат Гишин, бивш командир на Морската дружина в Дедеагач. Младият морски офицер е оставил личния си пример като послание – и то е: „Макар и с трудности, пътят на българските военни моряци продължава напред в бъдещето. Дерзайте за България!” Вярата му в бъдещето и просперитета на военноморската база е останала като наследство, както за бургаската общественост, така и за цяла България! През 2017 година основните усилия на личния състав, ефективно използвайки наличните ресурси, бяха насочени към поддържането на способности за гарантиране на морския суверенитет на Република България и защита на нейните интереси в морските пространства, изпълнение на задачи по търсене и спасяване на море, оказване на помощ на населението при бедствия, участие в ембаргови, хуманитарни, евакуационни, спасителни и други операции в подкрепа на международния мир и сигурност. Със заслужено удовлетворение посрещат празника екипажите на корабите, които представиха достойно Военноморските ни сили във всички планирани и проведени мероприятия. Цялостната дейност на корабите би била немислима без осигуряването от бреговите формирования. Във всички тези звена работят всеотдайно, с професионална компетентност и чувство за отговорност много добри специалисти – военнослужещи и цивилни служители.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 122
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 208
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 201
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 230
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 235
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.