« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Норвегия се отказва от FM радиото

Норвегия първа в света се отказва от националното радиоразпръскване в диапазона на ултракъсите вълни (FM, УКВ). Промяната ще настъпи още тази седмица. Правителството на страната взе историческо решение да спре УКВ излъчването с оглед на масовия преход към цифрово радиоразпръскване и намаляване на популярността на обикновените FM станции. Освен това стойността на излъчването по цифрови DAB мрежи е почти с един порядък по-ниска отколкото при FM мрежите. Спирането на FM радиото срещна критики, тъй като излъчването на ултракъси вълни е необходимо на около 2 млн. автомобила на територията на Норвегия, които все още нямат цифрови радиоприемници, както и за предупрежденията за извънредни ситуации. Нещо повече, 66% от норвежците са против спирането на FM излъчването, докато само 17% са съгласни с отказа от стария стандарт за радиоразпръскване, според проучване на Dagbladet, цитирано от Ройтерс и technews.bg. Освен Норвегия и други европейски държави разглеждат този въпрос. Така например, Швейцария планира да спре FM радиото през 2020 г., а подобни намерения имат също Великобритания и Дания, но те все още не са определили срокове. Норвегия заговори за спиране на FM радиото през 2015 г. Първи на 11 януари т.г. от FM ще бъде изключен град Будьо. Пълният преход към национално цифрово радио DAB в страната ще приключи до края на годината. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Наркооранжерия разкриха при спецоперация криминалисти от ОДМВР – Перник

  • 08 Май 2024
  • 102
Иззети са над 350 растения в различен стадий на развитие; Двама мъже са задържани до 24 часа

УС на ДФЗ утвърди до 295 млн. лева финансов ресурс за изплащане на украинската помощ

  • 08 Май 2024
  • 122
Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295 млн. лв. по схеми за държавни помощи „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“.

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

  • 08 Май 2024
  • 125
Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария.

Пистолети и патрони задържаха митнически служители на МП Лесово

  • 08 Май 2024
  • 123
Митнически служители от МП Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил, пътуващ от Турция през ГКПП Лесово към Германия.

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за рециклиране!

  • 08 Май 2024
  • 120
Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по време на извънредно заседание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДС.