Оневиненият Христо Бисеров се пресели в тузарско имение в Милано

Оневиненият за пране на милиарди левове Христо Бисеров си живее като пет пари в кесия зад граница. Нещо повече – бившият депутат от ДПС стяга парти за 61-я си рожден ден в Милано, съобщава наш всекидневник. Покани за сбирката са получили само ограничен кръг представители от най-близкото обкръжение на Бисеров, а локацията на веселбата е тузарски ресторант на пъпа на италианската модна столица. Самият Христо Бисеров живее от няколко месеца в околностите на Милано заедно с жена си Мария. Двамата се оттеглиха там след като Бисеров беше окончателно оправдан по всички обвинения за укрити доходи. Малко след като се потвърждава, че е невинен човек, Бисеров се мята на самолета за Ботуша, където половинката му върти проспериращ бизнес. Двамата се радват на уют и спокойствие в луксозно имение и плановете им са да посрещнат там старините си. Имението пък се води собственост на фирма, така че няма как да бъде конфискувано от българските власти. Такава опасност има само за имотите на Бисеров в България, които са мишена на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Искът е за почти 2 млн. лв. и включва банкови сметки и недвижими имоти, съдебният процес не се влияе от предишните оправдателни присъди. За отнемането е нужно единствено да се докаже, че ексдепутатът не бил достатъчно богат, за да притежава всички придобивки. В полезрението на властите са двуетажна къща с площ 300 кв. м, която вече е запорирана и стои празна. Единствените посетители в нея са само чистачките, които се грижат за добрия вид на луксозния имот. Отнемането на къщата обаче едва ли ще се отрази пагубно на бившият ДПС активист. Съпругата на Христо Бисеров също се радва на много добро благосъстояние, тъй като има солиден бизнес и важни съратници в Италия. Навремето дамата дори се похвалила, че е правила финансови дарния в подкрепа на Силвио Берлускони. Г-жа Бисерова е опитна в трансферите на колосали суми в милиони евра, които с лекота прехвърля през сметки в швейцарски банки и офшорни компании, стана ясно от разследването покрай мъжа й. Източник: Пик-бг http://znews.bg/

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Правителството предлага фиксиране на субсидията от 11 лв. за глас

  • 27 Май 2019
  • 46
Със свое решение Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение на Закона за политическите партии. Със законопроекта се предлагат промени, които уточняват правилата за формиране и разпределение на държавната субсидия.

Държавният глава наложи вето на промените в Закона за държавната собственост

  • 27 Май 2019
  • 27
Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост.

В Европарламента се очертава широка коалиция

  • 27 Май 2019
  • 46
Вторите прогнозни резултати за разпределението на евродепутатските мандати в следващия Европейски парламент потвърждават първоначалните данни за загуби за Европейската народна партия (ЕНП) и социалистите и демократите.

Резултати при 61% обработени протоколи: ГЕРБ - 30,77%, БСП - 25,01%

  • 27 Май 2019
  • 56
Централната избирателна комисия е обработила вече около 61 процента от секционните протоколи от изборите за Европарламент. За ГЕРБ са гласували 30,77 на сто, за БСП - 25,01 на сто.

Екатерина Капрова: Пиша, когато нещо ми тежи и напира да се облече в думи

  • 26 Май 2019
  • 218
"Кой е казвал, че феите трябва да са розови и с крилца" - Е. Капрова