Ренета Инджова: Държава на практика няма

"Църква отдавна нямаме, затова искам да отправя поздравление към българите-православни християни за празника днес. Нашият патриарх вече не знам дали светът го признава, след забърканата каша с Вселенския събор", заяви в студиото на Би Ти Ви Ренета Инджова. „Сега у нас се редят много служебни правителства, защо толкова много искаме да имаме правителство. Спокойна е политическата ни класа, няма как държавата ни да се разклати, след като няма държава на практика. Какво чакат нашите управляващи, дали администрацията на Тръмп или да дойдат у нас прокурорите от Европа”, попита Инджова. По думите ѝ, българите обичат да подменят дневния ред. "Би трябвало правителството да остане и да управлява до изборите. Служебният кабинет от кои политически сили ще бъде, мандатите как ще ги съберат в календара, нали едното правителство трябва да си отиде и да дойде другото. Живеем ден да мине, друг да дойде, затова накрая ще имаме едно голямо нищо”, каза бившият служебен премиер. Президентът според нея би трябвало да намира отговор на всяка глупост, която се произнася в общественото пространство, а главният прокурор трябва да си влезе във функциите, не само да раздава индулгенции за невинност. „Трябва ни президент, който да дава управленски послания, защото ако той не ги направи, други отвън ще ги направят”, завърши Инджова. http://www.bnews.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Правителството предлага фиксиране на субсидията от 11 лв. за глас

  • 27 Май 2019
  • 40
Със свое решение Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение на Закона за политическите партии. Със законопроекта се предлагат промени, които уточняват правилата за формиране и разпределение на държавната субсидия.

Държавният глава наложи вето на промените в Закона за държавната собственост

  • 27 Май 2019
  • 24
Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост.

В Европарламента се очертава широка коалиция

  • 27 Май 2019
  • 45
Вторите прогнозни резултати за разпределението на евродепутатските мандати в следващия Европейски парламент потвърждават първоначалните данни за загуби за Европейската народна партия (ЕНП) и социалистите и демократите.

Резултати при 61% обработени протоколи: ГЕРБ - 30,77%, БСП - 25,01%

  • 27 Май 2019
  • 55
Централната избирателна комисия е обработила вече около 61 процента от секционните протоколи от изборите за Европарламент. За ГЕРБ са гласували 30,77 на сто, за БСП - 25,01 на сто.

Екатерина Капрова: Пиша, когато нещо ми тежи и напира да се облече в думи

  • 26 Май 2019
  • 198
"Кой е казвал, че феите трябва да са розови и с крилца" - Е. Капрова