ДАНС изгони турски държавен служител заради антибългарски нагласи

Още един турски гражданин е експулсиран от България, съобщават от пресцентъра на МВР и ДАНС. Със заповед на шефа на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) вчера са наложени принудителни административни мерки "експулсиране", "отнемане на правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за срок от 5 години на турски гражданин. От силовото ведомство подчертават, че той е извършвал дейности, които създават антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация. Мъжът е пребивавал на територията на България от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция. От МВР уточняват, че друг турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци. Основанието е, че представлява заплаха за националната сигурност на страната. Органите на ДАНС са събрали данни, според които по време на пребиваването си на територията на България той е опитвал да придобива информация, представляваща държавна тайна според националното законодателство. Има данни за негови действия, насочени срещу единството на нацията и опити за оказване на въздействие върху български институции в полза на чужд държавен интерес. От МВР уточняват, че взетите мерки са в изпълнение на функциите и правомощията на органите на Държавна агенция "Национална сигурност" по противодействие на заплахи за националната сигурност. Миналата седмица бяха взети административни мерки срещу други трима турски граждани заради извършване на дейност, насочена срещу националната сигурност на България. https://news.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината извършва сериозен ремонт в помощното училище

  • 23 Юли 2019
  • 59
Тази година Община Бургас прави рекордна инвестиция в нови образователни програми и ремонт на образователна инфраструктура, цели 40 % от общия й бюджет. Част от средствата са насочени към едно малко, но важно училище.

Стогодишната футболна история на „Черноморец“ ще оживее в изложба

  • 23 Юли 2019
  • 69
Изложба в центъра на града ще покаже едни от най-паметните моменти от стогодишната история на футболния „Черноморец“ Бургас. Изложбата, която ще бъде разположена до сградата на Община Бургас, ще покаже различни периоди от развитието на клуба.

Свинско с африканска чума не се продава

  • 23 Юли 2019
  • 57
Няма месо с африканска чума в търговската мрежа, увери началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ д-р Александра Митева.

Иван Гешев за атаката на НАП: Фирмата, в която работи Кристиян, се занимава с киберрекет

  • 23 Юли 2019
  • 81
Отначало за атаката срещу НАП разследването започна срещу лицето, което знаете - Кристиян. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие. Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с киберрекет.

"Електромагнитна атака" срина ел. захранването на Венецуела

  • 23 Юли 2019
  • 73
Социалистическото правителство на Венецуела заяви, че огромният срив в електрозахранването се дължи на "електромагнитна атака" срещу националната водноелектрическа система, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.