Бойко Борисов: По-тежки санкции от тези не може да направим

Шеф на парламентарната група на ГЕРБ ще бъде д-р Даниела Дариткова. Тя е човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата. До края на деня ще кажа кой ще замени г-жа Цачева, защото искам да направим всички проверки, за да не излезе нещо, което да връщаме кандидатурата. В рамките на днешния ден това ще се случи". Това обяви премиерът Бойко Борисов на специална пресконференция в централната на ГЕРБ след срещата със СДС. "Цветанов доста надълго обясни вчера за всяко едно нещо откъде е дошло. Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази сграда. Едно е да обявиш една такава цена от 2500 на квадрат, друго е да купиш на такава цена", коментира премиерът. "Още в първия момент казах, че след като не изглежда добре, ще има санкции. По-тежки санкции от тези не може да направим. Дали Цветанов остава в ГЕРБ, това е работа на структурите, те решават и си го искат. Структурите припознават Цветанов като един от важните хора", обясни той. "Вярвам му на Цветанов. Седем дни нямаше медия, която да не държеше тази тема от сутрин до вечер", каза още министър-председателят. "Мое право е да взема това решение. Абсолютна лъжа е, че има приятелски огън. Това е фалшива новина. През цялото време съм говорили с колегите, всички сме страдали от тази новина. Да не мислите, че ни беше приятно, а да не се публикува, че кредитният рейтинг е от стабилен на положителен. А ние си говорим за този гейт, където вече има и кумове и отвратихме народа", увери Борисов. "Вежди Рашидов си има фирма за търговия. Той купува апартаменти и ги препродава", добави премиерът. "Сега, съвместно ще се борим за един по-добър резултат. В коментарите, които съм чувал, мисля, че с Александър Йорданов ние можем да гарантираме, че нашите структури ще работят за всички кандидати и няма да допуснем номерца с преференциите в наши сестрински партии. Имаше такива на предишни избори, които твърдяха, че са наши сестрински партии", заяви премиерът и председател ГЕРБ Бойко Борисов. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 459
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 427
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 431
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 712
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 682
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.