« юни 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЦИК обяви официално имената на новите евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално имената на новоизбраните 17 български представители в Европейския парламент от произведените избори на 26 май 2019 г. Решението на комисията прочете председателят на ЦИК проф. Стефка Стоева, която връчи и удостоверение за избор на всеки един от новоизбраните депутати. Следва обнародването на решението в Държавен вестник. Свои представители в новия Европейски парламент имат ГЕРБ - шестима, БСП - петима, ДПС - трима, ВМРО - двама и Демократична България - един евродепутат. Имената на новите евродепутати по азбучен ред са : Александър Йорданов /ГЕРБ/, Ангел Джамбазки /ВМРО/, Андрей Ковачев /ГЕРБ/, Андрей Новаков /ГЕРБ/, Андрей Слабаков /ВМРО/, Асим Адемов /ГЕРБ/, Атидже Алиева - Вели /ДПС/, Ева Майдел /ГЕРБ/, Елена Йончева /БСП за България/, Иво Христов /БСП за България/, Илхан Кючюк /ДПС/, Искра Михайлова /ДПС/, Мария Габриел /ГЕРБ/, Петър Витанов /БСП за България/, Радан Кънев /Демократична България/, Сергей Станишев /БСП за България/, Цветелина Пенкова /БСП за България/. Новите евродепутати на ДПС - Илхан Кючук, Искра Михайлова, Атидже Алиева - Вели са реално кандидатите от трето до пето място в листата. Поради отказа на първите двама - Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, за Страсбург ще заминат следващите трима. Преференциален вот пренареди и листата на БСП, заради което Сергей Станишев зае второто място след Елена Йончева. Като провал за БСП определи резултата на евроизборите председателят на предизборния щаб на "БСП за България" Георги Свиленски. По думите му това няма да се отрази на работата на коалицията, която имала твърдо ядро и стабилна подкрепа в собствения си електорат. БСП ще се мъчи да разшири тази подкрепа, каза Свиленски. Той посочи още, че е доволен от избора на евродепутатие, но не е доволен от техния брой. "Винаги сме защитавали преференциите и сме заявявали, че крайният суверен е българският народ и се радваме, че такъв голям брой от нашите гласоподаватели ги е употребил", коментира още социалистът. Александър Йорданов, който стана евродепутат от СДС с листата на ГЕРБ, каза, че "не е влязъл в тези избори с амбицията на всяка цена да бъде евродепутат, а по-скоро това е било изпълнение на морален дълг към избирателите на СДС, с който да помогне на организацията да възвърне своя авторитет и позиции в политическия живот". По думите на Йорданов СДС е партията, благодарение на която в момента в България има демокрация. В Европарламента Йорданов щял да защитава политиката на правителството и на демократичните сили и вижда участието си в комисиите по външна политика и евентуално сигурност и образование и култура. В отговор на въпрос Александър Йорданов каза още, че ГЕРБ и СДС са постъпили по европейски и са се обединили, какъвто е бил призивът за тези избори на кандидата за председател на ЕНП Манфред Вебер. "Той много ясно посочи кои смята за десни, оттам нататък всичко е свободна махленска интерпретация", посочи новоизбраният евродепутат. http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

6 години Балкански фестивал на изкуствата в град Карнобат

  • 14 Юни 2019
  • 611
Заповядайте на Шестото издание на Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат 2019 от 14.06.2019 г. до 16.06.2019 г., където ще се съберат над 600 танцьори, певци и артисти.

Затворнически Биг Брадър: Връзват тези гривни за краката на лишените от свобода

  • 14 Юни 2019
  • 262
От Министерството на правосъдието показаха днес устройствата от пенитенциарната система, или т.н. затворнически гривни, чрез които у нас вече официално работи електронният мониторинг на правонарушителите. Системата е израелска, а устройствата са два вида - на радиочестота и с GPS. Гривните се поставят на глезена.

Остров Света Анастасия ви кани на празник на билките, народното творчество и здравословната храна

  • 13 Юни 2019
  • 328
Остров Света Анастасия ще посреща гости с фолклорни ритуали за здраве и плодородие в първото издание на "Биле фест" - фестивал, посветен на билките. Заповядайте и вие!

Мениджърът на ЛЕН инспектира „Парк Арена ОЗК” за евро домакинството по водна топка

  • 13 Юни 2019
  • 317
Мениджъра на Европейската федерация по плувни спортове ЛЕН и председател на Европейската федерация по водна топка Марко Бирри се срещна с кмета на община Бургас Димитър Николов.

14-годишна стана майстор на спорта в плуването

  • 13 Юни 2019
  • 330
Носител на званието „Майстор на спорта” стана плувкинята Жанет Ангелова.