Пълен контрол от КАТ по всички главни пътища

Очаква се засилен и натоварен трафик към туристическите и курортни комплекси, предимно към Боровец, Пампорово и Банско, съобщи пред "Хоризонт" главен инспектор Георги Петришки от Пътна полиция. От обяд се очаква интензивно движение по АМ "Тракия" и АМ "Струма", предимно в посока Кулата, на околовръстния път на София и входно-изходните артерии на големите градове. Затруднения се очакват на АМ "Хемус" заради продължаващите ремонтни дейности. Повече от 3600 полицаи ще бъдат на терен по празниците. Контролът е засилен, увери Георги Петришки. "Но се надявам на здрав разум и ум от страна на водачите, което за една част, за съжаление, е пълен дефицит. Ще бъде извършван абсолютно пълен контрол по всички направления", закани се главният инспектор от КАТ. В сила е въведеното от Агенция "Пътна инфраструктура" ограничение за движение на тежкотоварните автомобили с тегло над 12 тона по автомагистралите и основните натоварени пътни направления. То ще бъде валидно днес от 16 до 20 часа и в последния ден от Коледните празници - от 14 до 20 часа. Леки пикове в движението от Пътна полиция очакват на 1 и 5 януари заради края на ученическата ваканция. Един човек е загинал, а 16 са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, информира МВР. Общо за страната са регистрирани 16 пътно-транспортни произшествия. За София се отбелязват два тежки и 36 леки инцидента на пътя. Един човек е загинал, двама са ранени. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 59
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 62
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 90
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 95
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 89
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.