Кметът на Несебър на свобода преди Нова година

Специализираният съд е освободил от ареста кмета на Несебър Николай Димитров. Това съобщи за БТА неговият адвокат - Петър Атанасов. Той информира, че мярката е променена в парична гаранция, но не уточни за каква сума става дума. Димитров, който прекара Коледа в ареста, беше задържан точно преди местните избори и му беше повдигнато обвинение за участие в престъпна група за купуване на гласове. Въпреки това той бе преизбран за четвърти мандат, а преди месец положи клетва под конвой и с белезници. След като вече е на свобода, се очаква на 2 януари Димитров да заеме кметския стол в Общината, предаде Darik News. В началото на декември друг съдебен състав отмени ареста му и му наложи парична гаранция от 40 000 лева. Същата по-лека мярка - но 20 000 лева, беше определена и за общинския съветник Петър Тодоров, който беше арестуван заедно с Димитров. След обжалване от прокуратурата обаче Апелативният специализиран съд отхвърли това решение и отново ги остави зад решетките. Самият кмет категорично отрича обвиненията, а защитничката му - известната столична адвокатка Ина Лулчева, беше категорична, че той е задържан незаконно. Хиляди хора от Несебър подкрепиха Николай Димитров - първо направиха подписка в негова защита, а когато той полагаше клетва се събраха с призиви: "Свобода!". През сълзи, той им благодари, че не са се поддали на "тази провокация и гнусна интрига". dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 92
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 94
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 93
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 100
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 110
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.