Кметът на Несебър остава на поста си въпреки делото

Апелативният специализиран съд отказа да освободи от поста кмета на Несебър Николай Димитров. Искането на прокуратурата бе отхвърлено с основния мотив, че той е бил задържан и обвинен за купуване на гласове като кандидат за кмет, а не като кмет. Според защитата той няма да влияе на свидетели, няма да ги притиска да променят показанията си и няма опасност да извърши друго престъпление. Николай Димитров беше задържан преди местните избори, заедно с още трима кандидати за общински съветници. Той е обвинен за участие в организирана престъпна група за търговия с гласове, а три дни по-късно от раз спечели от килията местния вот с близо 60 процента. Димитров беше преизбран за кмет на Несебър, а в началото на ноември положи и клетва. Междувременно Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на кмета на Несебър Николай Димитров от "задържане под стража" в "парична гаранция" от 40 000 лева. "Простил съм на всички. Никого не мразя. Връщам се на работа. Предстои ни да приемаме бюджета", каза на излизане от съдебната зала кметът Николай Димитров след благоприятния за него развой на събитията. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Засадиха 2400 фиданки смърч в пострадала от буря гора край Доспат

  • 30 Апр 2024
  • 36
Служители на Южноцентрално държавно предприятие залесиха 2 400 фиданки обикновен смърч на 6 дка площ в местността „Омана“, землището на Доспат.

Учениците от 11е клас на НЕГ “Гьоте”, канят на благотворителен футболен турнир

  • 30 Апр 2024
  • 49
Благотворителен футболен турнир Учениците от 11е клас на НЕГ “Гьоте”, канят на благотворителен футболен турнир между училищата : НЕГ”Гьоте”, АЕГ “Гео Милев”, ППМГ “Акад. Никола Обрешков” и ПГКПИ.

ОТЛИЧИХА АНАЕРОБНАТА ИНСТАЛАЦИЯ С НАГРАДА ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА БИЗНЕСА

  • 30 Апр 2024
  • 48
Анаеробната инсталация за преработка на биоразградими отпадъци бе отличена в сектор „Награди за принос в развитието на бизнеса в региона“, категория „Предприятие“ в третото издание на BURGAS BUSINESS AWARDS BURGAS.

ЗЕЛЕНАТА ЗОНА СТАВА ОТНОВО ПЛАТЕНА НА 7 МАЙ

  • 30 Апр 2024
  • 72
Община Бургас съобщава, че зелената зона няма да бъде активна през предстоящите празнични дни.

Стартира 14-тото издание на Детска лятна академия за превенция и спорт в община Вeлико Търново

  • 30 Апр 2024
  • 62
Гост на церемонията, която се проведе на специализираните площадки за пожарна и пътна безопасност в с. Балван, беше Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи.