Центърът за подкрепа на жертви на сексуално насилие разширява екипа си

Центърът за подкрепа на жертви на сексуално насилие "Вселена", който бе открит чрез реализирането на съвместен проект между Посолството на Великобритания и Община Бургас, ще увеличи екипа си от специалисти, като най-голяма към момента е нуждата от юрист. По този начин жертвите на сексуални посегателства ще мога да получат на едно място възможно най-добра грижа и съдействие от всички институции. Това предвижда проектът за развитие на дейността на центъра, който бе обсъден на среща днес. Партньори по проекта са Посолството на Великобритания у нас, Община Бургас, Асоциация "Деметра", Община Созопол, УМБАЛ Бургас, полицията и други институции. "Изграждането на центъра е голяма крачка напред в осигуряването на адекватна, бърза и конфеденциална подкрепа на жертвите на сексуално насилие. Уверен съм, че с обмяната на опит с идентични структури във Великобритания ще разширим и развием услугата, за да е максимално полезна за пострадалите", заяви по време срещата зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис  Мануелян. На срещата днес бе разгледан проектът за устав на Съвета на консултантите на Центъра за подкрепа на жертви на сексуално насилие "Вселена". Този съвет ще има контролни функции, като идеята е чрез своите решения той да осигури успешното и устойчиво функциониране на центъра. На срещата присъстваха зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, Саймън Тъкър, консул в Посолството на Великобритания, Теодора Манева, вицеконсул в посолството на Великобритания и председателят на Асоциация "Деметра"  Дияна Видева, директорът на полицията Калоян Калоянов, представители на МБАЛ Бургас и Община Созопол.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 58
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 47
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 58
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 58
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 54
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.