Центърът за подкрепа на жертви на сексуално насилие разширява екипа си

Центърът за подкрепа на жертви на сексуално насилие "Вселена", който бе открит чрез реализирането на съвместен проект между Посолството на Великобритания и Община Бургас, ще увеличи екипа си от специалисти, като най-голяма към момента е нуждата от юрист. По този начин жертвите на сексуални посегателства ще мога да получат на едно място възможно най-добра грижа и съдействие от всички институции. Това предвижда проектът за развитие на дейността на центъра, който бе обсъден на среща днес. Партньори по проекта са Посолството на Великобритания у нас, Община Бургас, Асоциация "Деметра", Община Созопол, УМБАЛ Бургас, полицията и други институции. "Изграждането на центъра е голяма крачка напред в осигуряването на адекватна, бърза и конфеденциална подкрепа на жертвите на сексуално насилие. Уверен съм, че с обмяната на опит с идентични структури във Великобритания ще разширим и развием услугата, за да е максимално полезна за пострадалите", заяви по време срещата зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис  Мануелян. На срещата днес бе разгледан проектът за устав на Съвета на консултантите на Центъра за подкрепа на жертви на сексуално насилие "Вселена". Този съвет ще има контролни функции, като идеята е чрез своите решения той да осигури успешното и устойчиво функциониране на центъра. На срещата присъстваха зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, Саймън Тъкър, консул в Посолството на Великобритания, Теодора Манева, вицеконсул в посолството на Великобритания и председателят на Асоциация "Деметра"  Дияна Видева, директорът на полицията Калоян Калоянов, представители на МБАЛ Бургас и Община Созопол.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нургюл Салимова вече е гросмайстор при жените

  • 25 Апр 2019
  • 30
Състезателката на шахматен клуб "Бургас 64" Нургюл Салимова успя да покрие последната си - трета норма и вече е носител на званието гросмайстор при жените.

Нови цветни пейки за посетителите в парк „Минерални бани"

  • 25 Апр 2019
  • 49
Весели цветни пейки , нови барбекю зони и красив кът за детски рождени дни допълват визията на една от най-предпочитаните дестинации през уикенда от бургазлии - парк "Минерални бани".

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 52
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 33
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 57
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.