Кметът Николов откри детска градина в село Маринка

"Община Бургас има готовност да реагира своевременно, ако детската градина, която откриваме днес, се окаже малка в скоро време, с оглед на повишената раждаемост в с. Маринка", заяви кметът Димитър Николов преди да пререже лентата на новото модерно детско заведение. Точно преди една година градоначалникът и кметът на населеното място Лъчезар Колев направиха първата копка на детска градина "Пролетна Дъга". Досега заведението се помещаваше в сградата на местното училище. В новата функционална сграда ще бъде разкрита от септември и  яслена група. Освен детска площадка, в градината има опитно поле, където децата ще съдят цветя и зеленчуци. Просторната двуетажна сграда разполага с модерно оборудван кухненски блок, където ще се приготвя храната на малчуганите. В приземния етаж се намира спортният салон, където децата ще тренират и ще провеждат различни активности. Близо 40 деца ще се обучават в детската градина от септември. На откриването на детска градина "Пролетна дъга" присъстваха зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по бюджет, финанси и икономика Красимир Стойчев, директорът на  Дирекция "Образование" Веселина Таралова и общински съветници.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 30
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 15
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 44
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.

Без синя зона в празничните дни до 6 май, активират зелената на 2 май

  • 25 Апр 2019
  • 64
Община Бургас уведомява своите жители и гости, че паркирането в синя зона ще е безплатно в дните от 26 до 29 април, както и през празничните 1 и 6 май.

Специални мерки за сигурност ще има за празниците

  • 25 Апр 2019
  • 50
МВР и Пътната агенция предвиждат специални мерки за сигурност за празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по основните пътища в страната. Униформените ще проверяват водачите за алкохол, наркотици и превишена скорост.