Кметът Николов откри детска градина в село Маринка

"Община Бургас има готовност да реагира своевременно, ако детската градина, която откриваме днес, се окаже малка в скоро време, с оглед на повишената раждаемост в с. Маринка", заяви кметът Димитър Николов преди да пререже лентата на новото модерно детско заведение. Точно преди една година градоначалникът и кметът на населеното място Лъчезар Колев направиха първата копка на детска градина "Пролетна Дъга". Досега заведението се помещаваше в сградата на местното училище. В новата функционална сграда ще бъде разкрита от септември и  яслена група. Освен детска площадка, в градината има опитно поле, където децата ще съдят цветя и зеленчуци. Просторната двуетажна сграда разполага с модерно оборудван кухненски блок, където ще се приготвя храната на малчуганите. В приземния етаж се намира спортният салон, където децата ще тренират и ще провеждат различни активности. Близо 40 деца ще се обучават в детската градина от септември. На откриването на детска градина "Пролетна дъга" присъстваха зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по бюджет, финанси и икономика Красимир Стойчев, директорът на  Дирекция "Образование" Веселина Таралова и общински съветници.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 94
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 79
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 90
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 88
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 81
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.