Масово неиздаване на касови бележки в къмпинг „Градина“

Месец след началото на засиления контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по Южното Черноморие, освен ръст на оборотите, от Националната агенция за приходите отчитат и тенденция на повишена коректност от страна на бизнеса и стремеж към спазване на данъчните правила. За периода 17 юни до началото на юли, всяка втора проверка е завършвала с установяване на нарушение. През последните две седмици обаче се наблюдава промяна като резултатите от контролните действия показват засичане на нарушения средно при всеки трети проверяван обект. „Постигаме една от основните цели на тазгодишната лятна кампания на НАП, а именно не толкова и на всяка цена съставяне на актове и наказателни постановления, колкото промяна в поведението на задължените лица в посока коректност към фиска и доброволно спазване на данъчно-осигурителното законодателство,” коментира пресаташето на териториалната дирекция на НАП Бургас Христо Узунов. Фокусът на проверките обхваща не само големите курорти, но и цялото Южно Черноморие. При контролни действия днес в къмпинг „Градина” бе установено масово неиздаване на касови бележки и разлики в касовите наличности. Проверките бяха извършени на принципа на тайния клиент. Освен този метод и активно използваните също открити наблюдения и инвентаризации на наличните стоки, по Южното Черноморие вече патрулират и съвместни екипи на НАП и МВР, облечени с униформено облекло. Ролята им е активно наблюдение на търговската дейност, следене за нелегални обекти, както и съдействие при нужда на туристите. Патрулните двойки подпомагат и екипите, ангажирани с дистанционното наблюдение на касовите апарати чрез компютърната система на НАП. От началото на лятната кампания на НАП по засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство, по Южното Черноморие са извършени над 2500 проверки, а поставените под дистанционно наблюдение обекти са повече от 2300. Сигнал за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки може да подаде всеки гражданин на телефона на НАП 0700 18 700 при гарантирана анонимност.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Световноизвестният струнен квартет BOND изнася концерт в Бургас

  • 24 Апр 2019
  • 73
Най-успешният струнен квартет за всички времена BOND ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас по случай 20-годишния си юбилей на сцената.

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

  • 24 Апр 2019
  • 63
Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен".

Спират тировете за голямото пътуване по Великден

  • 24 Апр 2019
  • 78
В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април ще бъде спряно движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и някои от главните пътища на страната, съобщават от АПИ.

Моцарт и Шопен за Великденския концерт в операта

  • 24 Апр 2019
  • 84
Едни от най-знаковите симфонични произведения на Моцарт ще бъдат представени по време на Великденския концерт на Държавна опера – Бургас в четвъртък в 19 ч. „С музиката на Моцарт и Шопен“ е името на проекта, подготвен за отбелязването на светлия християнски празник.

Бургазлии предпочитат да декларират годишните си доходи по интернет

  • 24 Апр 2019
  • 81
Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица в НАП Бургас се подава по интернет с ПИК на Националната агенция за приходите или електронен подпис. Дни преди края на кампанията, която приключва на 30 април, годишните си доходи са декларирали близо 25 000 бургазлии.