Наводненията в Бургаско взеха жертви

Три са жертви на наводнения в Бургаско, съобщиха от областната управа. Частично бедствено положение е обявено в община Бургас и в община Камено. Две от жертвите са в община Камено, третата жертва е в община Бургас, съобщиха от областната управа и община Бургас. Една от жертвите в община Камено е на възрастен мъж, който се е удавил в наводненото село Полски извор. Втората жертва в общината е в село Ливада. От Община Бургас потвърдиха, че е открито тяло в бургаското село Равнец, което най-силно пострада от проливния дъжд. Полицията е на място за установяване на самоличността на жертвата. В с.Черни връх има жена в неизвестност. Тя е подала сигнал на телефон 112, но сега спасителните екипи не могат да я открият. 77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове в района. 8 екипа пожарникари са на терен. В спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия". В Камено е обявено бедствено положение, в Бургас - частично бедствено >> Вследствие на проливните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са залели пътища и жилищни постройки в селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. След заповедта на кмета Димитър Николов за обявяване на частично бедствено положение в община Бургас, са издадени още две. Втората е за мобилизация на допълнителни сили и средства от всички общински предприятия и фирмите за пътна и "зелена" поддръжка. Привлечени са и доброволческите формирования за отводняване с помпи на наводнените имоти. Третата заповед на кмета е за отмяна на учебните занятия в най-пострадалите райони - училището/детската градина на село Равнец и училището на квартал "Горно Езерово". Бедственото положение е в сила от 4 часа на 25 октомври. В предходните три часа върху територията на община Бургас се изсипаха сумарно 60 литра на кв. метър дъжд. Наводнени са десетки къщи в селата Равнец и Братово, кварталите "Горно Езерово" и "Долно Езерово", както и в така нареченото "село" на к-с "Меден рудник". Затворени са пътищата "Долно Езерово" - Братово и Извор - Зидарово. Нивото на река Изворска се е повишило с 3 метра и на места тя прелива. В град Бургас има проблеми с много вода върху ул. "24 Черноморски пехотен полк" /пресечката с "Константин Величков"/, бул. "Димитър Димов", ул. "Мария Луиза" и "Одрин". На всички горещи точки са изпратени екипи. Масово се почистват шахти, за да се оттече по-бързо дъждовната вода. Очаква се дъждът да спре до следобеда днес. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 273
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 258
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 270
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 279
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 234
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.