Меден рудник празнува Никулден с два концерта и рибен курбан

Тази година най-големият бургаски жилищен комплекс - Меден рудник ще празнува Никулден не с един, а с два фолклорни концерта. Първият ще се състои в 11.00 часа пред параклиса "Свети Димитър". В него ще участват детска фолклорна група "Звъника" към НЧ "Паисий Хилендарски 1928", гайдари от школата по гайда при читалището, пенсионерски клуб "Демокрация", пенсионерски клуб "Трета възраст", оркестър "Жарава" със солист Лазар Налбантов и поп изпълнителят Захари Чернев. Вторият концерт ще бъде на поляната зад втората спирка на автобус Б12 в комплекса, също от 11 часа. За доброто празнично настроение на бургазлии ще се погрижат танцова фолклорна формация "Слънчо", танцова фолклорна формация "Младост " с ръководител Маргарита Колева, фолклорна формация "Чинките", народните певици Веселка Пачкалова и Миглена Дженезова. В концерта ще се включи още обичаният и популярен дует "Бургас", който тази година отбелязва 35 години на сцена. Мария Чернаева и Владимир Спасов, наред с любимите на бургазлии хитове, ще изпълнят и песните от втория си албум - "Бургас, моя любов", който излезе преди няколко месеца. По време на празничната проява жителите на "Меден рудник" ще имат възможност да опитат от никулденския рибен курбан, който е специален подарък за тях от Община Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 467
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 433
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 437
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 718
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 688
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.