300 камери за сезона в Слънчев бряг

Работим, за да гарантираме максимално безопасното протичане на летния туристически сезон, който сега е в началото си. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния комисар Младен Маринов представители на областните контролни институции и местната власт в Бургас. Тя посочи, че ежегодно преди старта на лятото се провеждат срещи, за да се осигури спокойната почивка на гостите по Черноморието. Очакваме много повече туристи, това изисква и много по-добра организация, допълни още министърът. Само в Слънчев бряг са поставени близо 300 камери, които ще подпомагат охраната на курорта. Общо над 1000 полицаи ще бъдат командировани поетапно на морето през лято. Ще има униформени и от Румъния, Чехия и Германия, ще патрулира конна и велополиция. Министър Ангелкова благодари на колегата си Радев, за специалното внимание относно гарантирането на безопасността на туристите. Тази година няма да има разпилени щендери със стока, заемаща крайбрежната алея на Слънчев бряг, съобщи министър Ангелкова. И допълни, че за контрола ще разчитаме на съдействие от МВР според техните компетенции. Министърът беше категорична, че Министерството на туризма ще следи стриктно за спазването на закона според неговите компетенции. Много засилен ще е контролът на дейността на концесионерите и наемателите на морски плажове и дали изпълняват задълженията си по договор и според законовите изисквания, допълни още тя. И посочи още, че това е начина да се осигури приятна ваканция на гостите и висококачествена туристическа услуга. Относно обектите на Слънчев бряг – юг министърът коментира, че те са там от години, но и този летен сезон се открива с тази тема. Преместваемите обекти са съгласно одобрената схема, заяви министър Ангелкова. И припомни, че има становище на РДНСК от 2017 г. за конструктивните им параметри. След като има подаден сигнал за нарушения, прокуратурата ще си свърши работата и ние ще изчакваме резултата от проверката й, допълни още министърът. Исканата промяна в специализираната кадастрална карта за Слънчев бряг- юг е техническа процедура, която цели синхронизирането й със специализираните карти на плажовете, обясни министърът на туризма. Тя беше категорична, че няма искане за продажба на плажните ивици.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 482
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 449
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 452
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 733
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 703
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.