Над 1200 тракийци се събраха на събора "Памет за Тракия"

Тракийският събор „Памет за Тракия” препълни поляните на парк „Минерални бани” в кв. Ветрен. На него присъстваха над 1200 души, дошли от цяла България, за да се насладят на автентична фолклорна музика и незабравими изпълнения. Тракийският фолклорен събор „Памет за Тракия” се организира за 21-ви пореден път от Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, с финансовата подкрепа на Община Бургас и със съдействието на НЧ „Тракия – 2015”.   Съборът бе открит от председателя на бургаското тракийско дружество – Тодор Ангелов, който приветства всички дошли на празника и представи официалните гости на мероприятието. Съборът уважиха: народният представител Димитър Стоянов, общинските съветници Георги Манев, Живко Табаков, Кирил Петков и Ивайло Вагенщайн; Яни Янев – председател на тракийско дружество „Димитър Маджаров”, гр. Кърджали; Румяна Вълчева – председател на тракийско дружество "Капитан Петко Войвода", гр. Варна; Димитър Димитров – председател на „Тракийско дружество Тракия - Сливен”; Пламен Тодоров – председател на „Тракийско дружество - 1897 Петър Киприлов гр. Айтос” и др. Приветствия, по повод на събора, бяха изпратили Валери Симеонов – вицепремиер, Диана Овчарова – кмет на Община Ивайловград, Христо Христов -  кмет на Община Болярово.  Програмата на събора включваше изпълнения на тракийски певчески колективи към Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Специално за празника, гостите от тракийско дружество „Димитър Маджаров”, гр. Кърджали бяха подготвили музикален поздрав – песни от кърджалийския край. Съборът завърши с голям концерт на народната певица Жечка Сланинкова. Той бе подарък от генералния спонсор на фестивала на народната носия в Жеравна – г-н Георги Манев, общински съветник и член на Тракийско дружество „Екзарх Антим I”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 417
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 388
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 393
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 676
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 645
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.