Четиригодишна възпитаничка на Бургаска музикална школа ще свири в „Карнеги хол” и „Роял Албърт Хол“

Четиригодишната Елизабет Иванова, пианистка от "Музикална Работилница Веселина" в Бургас, ще свири на червения роял на Сър Елтън Джон в Royal Albert Hall в Лондон на четвърти април 2019 година. За да стигне до това участие, малката българска звездна пианистка спечели награда в специална категория „Елена Коб стар“ в конкурса ,,Ферих“ /,,Feurich“/ във Виена, където ѝ бе присъдена и специална награда в категория „соло пиано“. Там Елизабет участва и в майсторския клас на проф.Полански и свири и на концерта на лауреатите на майсторските класове. Преди да отиде в Лондон обаче, още през октомври тази година на Елизабет Иванова ще ѝ се наложи да пътува до Ню Йорк, за да вземе участие в концерта на лауретите от Международния онлайн-конкурс „Златни класически музикални награди“ /,,Golden Classical Musik Awards”/. Концертът ще се проведе в един от най- прочутите световни концертни комплекси „Карнеги хол“ /Carnegie Hall/. Новината дойде преди няколко дни, когато малката звезда, която свири едва от осем месеца, получи Първа награда в Конкурса за изпълнението ѝ на произведението ,,Дъжд и дъга “ от Сергей Прокофиев. Именно това изпълнение на трудното за тази възраст произведение носи поканата за престижното участие на Елизабет в Ню Йорк. За осемте месеца, в които Елизабет е обучавана от бургаския клавирен педагог Веселина Колева, наградите следват една след друга- трета награда и специална награда за най-малък участник в Международен конкурс "Звукът на времето" във Велико Търново; Първа награда за соло пиано в категория от 7 до 10 години в международен конкурс "Радост на брега"- Созопол. В същия конкурс, в клавирно трио с още двама възпитаници на "Музикална Работилница Веселина“- на 6 и на 7 години, печели втора награда. В конкурса „Свят, изкуство и море" в комплекса „Златни пясъци“ Елизабет става Лауреат първа степен за солово изпълнение на пиано... Последната изненада, която Елизабет поднесе, е новината, че „Университет за музика и сценични изкуства“ във Виена, /University of music and performing arts Wien/, основан през 1817 година, я кани за своя ученичка в специалния клас за даровити деца. Елизабет започва да свири едва на 3 години и 7 месеца.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 252
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 237
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 249
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 254
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 215
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.