Пред финал е изграждането на продължението на велоалеята до „Сарафово“

Във финална фаза навлиза проектът за изграждане на продължението на велоалеята до "Сарафово". Основната й част, от така наречения паркинг "Адам и Ева" в края на Северен плаж до новия паркинг при бункера след солниците, се ползва няколко години активно от бургазлии и гости на града. Спокойно може да се каже, че това е най-удобното трасе за любителско колоездене в Бургас, тъй като до него нямат достъп автомобилите, а гледката е уникална - от едната ти страна е морето, от другата Атанасовско езеро. Целта е то да се удължи и да стигне до красивото рибарско пристанище и самия квартал. Изграждането на продължението на велоалеята се забави малко, тъй като е част от по-голям и сложен проект за брегоукрепване и овладяване на свлачищните процеси по една голяма част от крайбрежието в посока "Сарафово". И в момента се работи активно по неговата реализация. Продължението на велоалеята също ще бъде изпълнено с нова осветителна система, чиито канали вече се прокарват. По протежението й ще бъдат разположени удобни пейки за отдих и наслаждение на гледката към морето.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 158
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 151
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 153
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 142
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 146
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.