Коледари в Областна администрация

И тази година малки коледари посетиха областния управител Вълчо Чолаков и екипа му, за да пожелаят здраве и успехи.  Петдесет дечица от 3 детски градини – „Златното ключе “- гр.Бургас, „Звездица“- гр.Бургас и „Снежанка“- гр. Средец превърнаха фоайето на администрацията в сцена за песни и танци. Малчуганите показаха, че има кой да пази и продължи традициите, които правят българската Коледа топла, семейна и неповторима. „Да бъде“ и за тях изпълнена със здраве и много настроение, пожела областният управител. „Всяка година, желаещите да покажат какво са научили за най-светлите празници, стават все повече.  Благодаря на учителите в област Бургас за усилията, за енергията, която влагат, за да виждаме усмихнати детски лица . Няма нищо по зареждащо от това.“- сподели Чолаков. Отрупаната с подаръци „Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас беше допълнителна нотка към празничното настроение. Тазгодишната кампания успя да събере над 100 пакета с подаръци и продукти, необходими в отглеждането на най-малките дечица от семейства в нужда. „Благодаря на десетките включили се в кампанията. Това е най-успешната година за каузата на Областния координационен механизъм за деинституционализация. С помощта на всички дарители ще успеем да помогнем на хора, за които всяка протегната ръка е истински ценна.“- коментира заместник областния управител и прeдседател на ОКМД проф. Севдалина Турманова. Адаптирани млека, памперси, бебешки каши и пюрета, дрехи и играчки подариха „Зонта клуб Бургас“, клуб „Жени в науката“, Сдружение „Самосъзнание“, „Черноморска асоциация на жените“, фирма „Чар“, сдружение „Усмивка“, сдружение „Баба Ганка Хаджипетрова“, екипът на Областна администрация Бургас, деца от училищата в Бургас, народни представители, клубове от ПП ГЕРБ.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Президентът Радев насрочи за 26 май евроизборите

  • 19 Мар 2019
  • 68
Президентът Румен Радев издаде указ, с който насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Представят традициите от Бургаско в музея на алпийския курорт Ваграйн

  • 19 Мар 2019
  • 67
Регионалният музей ще се включи в специализирана експозиция, посветена на Коледа, във град Ваграйн, Австрия. На нея ще бъдат представени информация и снимки за празника в Бургаско.

СКВТ „Черноморец” ликува с две купи за един ден

  • 19 Мар 2019
  • 76
Младият отбор на „Черноморец” защити второто място от турнира за Купа България по водна топка - мъже.

Започва мащабно пролетно почистване

  • 19 Мар 2019
  • 73
Ден преди настъпването на Първа пролет /20 март/ Община Бургас стартира дейностите по традиционната кампания за пролетно почистване. Мащабната еко акция и тази година ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината.

Всеки трети с по-ниска пенсия

  • 19 Мар 2019
  • 79
Всеки трети ще получава по-ниска пенсия заради новата формула за изчисляване на пенсиите. Това показва предварителен анализ на Националния осигурителен институт. В него са участвали 67 881 осигурени лица, на които им предстои да навършат изискуемите години за пенсия.