Започва превантивно пръскане срещу ларви на комари

Тази пролет Община Бургас започва ранни дезинсекционни дейности срещу ларвите на комари. Профилактичната обработка на зелените площи на града е продиктувано от затоплянето на времето, което благоприятства по-бързото развитие на ларвите на комарите, увеличаването на популацията им, както и на заболеваемостта от Западнонилска треска през миналата година в Европа. Вече е направена необходимата организация и е изготвен графикът за ларвицидни обработки. Планираните действия включват първоначална ларвицидна обработка на всички установени биотопи, както и на всички нововъзникнали с цел унищожаване на ларвите на комарите преди да са се развили и излетели в околната среда. За целта ще бъдат използвани биологични ларвициди, които са напълно безвредни за всички бозайници, птици и риби. "Дезинфекционна станция" - Бургас стартира първите за тази година наземни обработки срещу ларви на комари като същевременно си запазва правото да променя графика в зависимост от метеорологичните условия - силен вятър, дъжд и др. Г Р А Ф И К за ларвицидна обработка на биотопи на територията на Бургас 18.03. - 29.03.2019 г. 18.03.2019 г. /понеделник/ 1. Обработка на биотопи в района на Бургаски солници; 2. Обработка на биотопи от Бургаски солници до Конна база. 19.03.2019 г. /вторник/ 1. Обработка на биотопи от Конната база до сервиз "Ситроен"; 2. Обработка на биотопи в кв. Сарафово. 20.03.2019 г. /сряда/ Обработка на биотопи от сервиз Ситроен до Бургаски солници. 21.03.2019 г. /четвъртък/ 1. Обработка на пръснати водоеми и биотопна растителност в Приморски парк и парк "Езеро"; 2. Обработка на биотопи от "Метро" в посока кв. Ветрен, "Пети километър" /зад АПК "Христо Ботев"/. 22.03.2019 г. /петък/ Обработка на биотопи в Гробищен парк. 25.03.2019 г. /понеделник/ 1. Обработка на канал между езеро "Вая" и Пристанище - Бургас; 2. Обработка на биотопни дупки и част от разлива на езерото между "Мосю Бриколаж" в южна посока. 26.03.2019 г. /вторник/ 1. Обработка на канала в Южна промишлена зона и прилежащата растителност в кв. Победа и Корабостроителен завод; 2. Обработка на биотопи в кв. Крайморие. 27.03.2019 г. /сряда/ 1. Обработка на биотопи около поделение "Лозово", "Топлофикация" и гара "Разпределителна"; 2. Обработка на биотопи от СОМАТ в посока Долно Езерово, канални биотопи в Долно Езерово. 28.03.2019 г. /четвъртък/ 1. Обработка на биотопи езеро Вая - от СОМАТ до поделение Капчето; 2. Обработка на биотопи от поделение Капчето към Горно Езерово. 29.03.2019 г. /петък/ 1. Обработка на биотопи от Помпена станция "Меден рудник" към Преливника. Биотопни зони с. Маринка и с. Извор; 2. Обработка на биотопи към местността "Пода" - Приют за безстопанствени кучета.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 484
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 451
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 454
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 735
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 705
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.