БСУ тържествено ще отбележи 25-годишнината от своето създаване

На 20 септември 2016 година, вторник, от 13 часа в зала „Изток“ ще започне юбилейно академично тържество. Ще бъдат връчени плакети „25 години БСУ“ на университетски преподаватели и деятели, участвали активно в създаването и развитието на университета - бивши и настоящи ректори, декани, ръководители на звена, членове на Настоятелството и др. Ще бъде връчено и най-високото академично отличие „Доктор хонорис кауза на Бургаския свободен университет“. От 15 часа в зала „Изток“ ще се открие Юбилейна научна конференция на тема „Новата идея в образованието“. Участниците са над 150 преподаватели от 30 висши училища и академични институции от страната и чужбина – партньори на БСУ по национални и международни проекти за сътрудничество и обмен. От 16 часа ще се открие нова лаборатория по електроснабдяване, предназначена за обучение на студенти от Центъра по информатика и компютърни науки, оборудвана със съвременна апаратура, експериментално производство, дарена на университета от фирмите: Siemens; Schneider Electric; EVN; Старт Инженеринг и КИК Инженеринг, Бургас. За участие в тържествата са поканени: министър-председателят Бойко Борисов; министърът на МОН Меглена Кунева; председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание Милена Дамянова; кметът на Община Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, народните представители от Бургаски избирателен район, членовете на Настоятелството и др.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Кметът на Бургас: България се връща на картата на водната топка с историческото първо Европейско първенство U15

  • 20 Юли 2019
  • 160
“България се върна на международната карта на водната топка с историческото първо Европейско първенство за юноши U15 в Бургас.

Двама контузени в „Нефтохимик” пропускат старта във Втора лига

  • 20 Юли 2019
  • 150
Часове остават до първия мач на Нефтохимик от новия сезон в първенството на Втора лига.

Разписанието на БДЖ вече е в Google maps

  • 19 Юли 2019
  • 233
Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас за Международния филмов фестивал BIFF

  • 19 Юли 2019
  • 205
Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас по покана на Община Бургас и организаторите на Международния филмов фестивал - BIFF.

LEN: Бургас връща България на световната карта на водната топка

  • 19 Юли 2019
  • 206
С домакинството на Европейското първенство по водна топка за юноши до 15 години Бургас връща страната ни на световната карта в този спорт.