Божана Апостолова и доц. д-р Александър Йорданов ще открият Есенните литературни празници 2016

ХІХ издание на  бургаските Есенни литературни празници ще бъде открито на  3 октомври /понеделник/, от  18:00 часа в Дома на писателя, ул. "Вола" 1. Специални гости на откриването ще са поетът, прозаик, издател и  собственик на ИК "Жанет 45" Божана Апостолова и политикът, дипломат, литературен историк и  критик доц. д-р Александър Йорданов. На 4 октомври /вторник/ от 12:30 часа в  ОУ "Св. княз Борис І" ще бъде бургаската премиера на поредицата "Малката Божана" на  Божана Апостолова. Същият ден от 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представена за първи път пред бургаска публика и новата стихосбирка на Апосотолова - "За теб". В рамките на Есенните литературни празници ще бъдат представени и новите заглавия "На педя от рая" - ІІІ част на "Сълзите на огъня" на  Ирина Войнова , "Ориса ме Алиса" -  поетичен дебют  на  Лилия Христова, "Стилът на невъзможното" - сборник разкази на Иван Сухиванов, "Приказка за принцеса НЕЛИ" на Стана Апостолова, "Пентименто" -  поетичен дебют  на Диляна Тинева, "Прашинки в етера" на  Зорница Петрова, "Плетачката" - сборник разкази на Живка Иванова, "Нощни пеперуди" на Мариана Вангелова, "Лицата на Бургас 5" на Румяна Емануилиду, "Великденски камбани" на Пенка Бангова, "Резервни части (за нобелова поема)" на  Росен Друмев, "Между двата бряга"  на Хюсеин Мевсим - писател и преподавател в Анкарски университет. На 10 октомври ще се проведе вечер, посветена на бургаския писател Атанас Радайнов, който почина тази година. Предвидени са  още и вечер на поезията, на белетристиката и на хумора, лекция на Георги Райков - "Забравените бургаски поети с необичайна съдба", представяне на новия брой на сп. "Море" и "Литературен Бургас".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Кметът на Бургас: България се връща на картата на водната топка с историческото първо Европейско първенство U15

  • 20 Юли 2019
  • 159
“България се върна на международната карта на водната топка с историческото първо Европейско първенство за юноши U15 в Бургас.

Двама контузени в „Нефтохимик” пропускат старта във Втора лига

  • 20 Юли 2019
  • 149
Часове остават до първия мач на Нефтохимик от новия сезон в първенството на Втора лига.

Разписанието на БДЖ вече е в Google maps

  • 19 Юли 2019
  • 233
Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас за Международния филмов фестивал BIFF

  • 19 Юли 2019
  • 204
Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас по покана на Община Бургас и организаторите на Международния филмов фестивал - BIFF.

LEN: Бургас връща България на световната карта на водната топка

  • 19 Юли 2019
  • 206
С домакинството на Европейското първенство по водна топка за юноши до 15 години Бургас връща страната ни на световната карта в този спорт.