Рекорден брой бардове идат в Бургас с фенове от цяла Европа

Август 8, 2018 Култура
„Солени ветрове“ ще „веят“ на „Охлюва“ от 16 август Фестивалът ще стартира с концерт на поетите с китара от Клуба за авторска песен „Кръгът на барда“ и приятели

Съдът на ЕС забрани използването на снимки в интернет без разрешение

Август 8, 2018 Светът
Интернет потребителите трябва да поискат разрешение от автора на дадена снимка, преди да я публикуват, дори и снимката вече да е свободно достъпна другаде онлайн, реши Съдът на Европейския съюз, съобщава Дневник.

САЩ дават 5 млн. долара за борба с руската пропаганда в Македония

Август 8, 2018 Светът
Съединените щати ще дадат 5 милиона долара за борба с руската пропаганда в Македония, става ясно от сайта на американската Агенция за международно развитие, предаде БНР. В документа се посочва, че парите ще бъдат дадени за независима журналистика и създаване на етични стандарти за македонските медии.

Минимални заплати по браншове сменят минималните осигурителни доходи

Август 8, 2018 България
Договарянето на минимални осигурителни доходи между бизнеса и синдикатите може да отпадне след година и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Това заяви социалният министър Бисер Петков по БНР.

22 джипа за сафари останаха без номера след съвместна проверка на НАП, ДАИ и МВР

Август 8, 2018 Бургас
Екипи на Националната агенция за приходите, на жандармерията и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" извършиха поредица от внезапни проверки на фирми, организиращи за чуждестранни туристи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа.

Представят книгата "Москва в понеделници" на фестивала "С книга на плажа"

Август 8, 2018 Бургас
С представяне на книгата на Василий Димов "Москва в понеделници" и литературно четене на португалски език продължава програмата на фестивала "С книга на плажа" днес. До неделя ще бъдат представени книги на различни издателства.

„JavaScript с бира“ събира програмисти в експоцентър „Флора“ в Бургас

Август 8, 2018 Бургас
JavaScript - един от най-използваните скриптови езици за програмиране в Интернет, ще събере в Бургас събере не само IT общността в морския град, но и специалисти от цялата страна.

Ремонтират помещенията за студентите от филиала на НХА

Август 8, 2018 Бургас
Бургас ще посрещне с нови ателиета, модерни учебни зали и подходяща творческа среда първите студенти, които ще се обучават в новия филиал на Националната художествена академия, първи извън столицата.

Кога българското МВнР ще реагира на скандалните изявления на Зоран Заев?

Август 8, 2018 България
В рамките на 24 часа македонският премиер Зоран Заев и неговият Социалдемократически съюз излязоха с две декларации, които минират българо-македонските отношения и поставят в крайно деликатна позиция българското правителство.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!