Робот-полицай ще пази китайските гари

Робот-полицай ще пази китайските гари Любопитни Снимка: БТА
Първият робот-полицай в Китай приключи първия си официален патрул на гарата в централната провинция Хънан по-рано тази седмица. Автономното "ченге" от ново поколение ще може да изпълнява длъжността си през всички сезони на годината. Той бе забелязан и в натоварената чакалня на Zhengzhou East на 15 февруари, съобщава CCTV news, цитирана от Факти. Според докладите, неговите системи не изискват човешки контрол, за да може да се движи свободно и да си взаимодейства с пътниците, отговаряйки на най-различни въпроси от тяхна страна. Други негови функционалности включват лицево разпознаване, с което може да се откриват престъпници и бегълци сред тълпите в помощ на полицията. В допълнение, патрулът може да следи качеството на въздуха и температурата на околната среда, както и да разкрива експресно пожари и други рискове за сигурността. Liu Shubin, директор на гарата, обясни пред китайските медии, че роботизираният полицай ще бъде като за начало тестван в продължение на седмица в полеви условия, и то предимно през нощта. http://it.dir.bg/

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Световноизвестният струнен квартет BOND изнася концерт в Бургас

  • 24 Апр 2019
  • 73
Най-успешният струнен квартет за всички времена BOND ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас по случай 20-годишния си юбилей на сцената.

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

  • 24 Апр 2019
  • 63
Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен".

Спират тировете за голямото пътуване по Великден

  • 24 Апр 2019
  • 78
В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април ще бъде спряно движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и някои от главните пътища на страната, съобщават от АПИ.

Моцарт и Шопен за Великденския концерт в операта

  • 24 Апр 2019
  • 84
Едни от най-знаковите симфонични произведения на Моцарт ще бъдат представени по време на Великденския концерт на Държавна опера – Бургас в четвъртък в 19 ч. „С музиката на Моцарт и Шопен“ е името на проекта, подготвен за отбелязването на светлия християнски празник.

Бургазлии предпочитат да декларират годишните си доходи по интернет

  • 24 Апр 2019
  • 81
Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица в НАП Бургас се подава по интернет с ПИК на Националната агенция за приходите или електронен подпис. Дни преди края на кампанията, която приключва на 30 април, годишните си доходи са декларирали близо 25 000 бургазлии.