Осем души притежават повече от половината свят

Осем души притежават повече от половината свят Светът Опашка пред банка в Хараре, за изтегляне на пари преди реформата на девалвираната до крайност местна валута | Сн.: БТА
Осем милиардери притежават богатство, колкото половината от населението на света, пише The Telegraph, цитиран от "Фокус". Изследване, проведено от Oxfam, е установило, че пропастта между богатите и бедните е много по-голяма от очакваното. На базата на резултатите изследователите призовават за коренна промяна в „деформираната“ икономика, която позволява малка група да има по-голямо богатство, отколкото може да изхарчи, докато един на всеки девет е гладен. Проучването излиза точно преди откриването на Световния икономически форум, който се провежда ежегодно в швейцарския ски курорт Давос. Форумът често е критикуван заради това, че е по-скоро говорилня за богатите и влиятелните. Неравенството не само държи милиони в бедност, но то разделя нашите общества и отравя нашата политика. Oxfam призовава световните лидери: - да подобрят международното сътрудничество, за да спрат избягването на плащане на данъци; - да предприемат действия, стимулиращи компаниите да действат в полза на персонала и на акционерите; - да пренасочат данъците върху богатството за финансиране на здравеопазването, образованието и създаването на работни места; - да подобрят възможностите за жените. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нургюл Салимова вече е гросмайстор при жените

  • 25 Апр 2019
  • 80
Състезателката на шахматен клуб "Бургас 64" Нургюл Салимова успя да покрие последната си - трета норма и вече е носител на званието гросмайстор при жените.

Нови цветни пейки за посетителите в парк „Минерални бани"

  • 25 Апр 2019
  • 89
Весели цветни пейки , нови барбекю зони и красив кът за детски рождени дни допълват визията на една от най-предпочитаните дестинации през уикенда от бургазлии - парк "Минерални бани".

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 92
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 72
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 96
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.