”Погребален Uber” се появи в Русия

”Погребален Uber” се появи в Русия Светът Umer може да се превърне в най-странното приложение на годината Сн.: УouTube
Руски програмисти и предприемачи са създали приложение, приличащо изключително много на Uber, но свързано с пътуването към отвъдното. Апликацията за смартфони се нарича Umer, което в превод от руски означава умрял. "Вече може да уреждате погребения само с няколко клика, като получавате незабавен достъп до списък с най-близките гробища и най-изгодните оферти от погребални агенции. Имате опция и за кремация. Единственото, което трябва да направите е да въведете имената на покойника, датата на смъртта, религията и адреса. След като направите своя избор ви свързваме с оператор, който да уреди всичко останало", разясняват от Umer. В социалните мрежи веднага заподозряха, че може да става въпрос за черен хумор, а Umer да е просто измислица. В официалната страница на разработчиците се казва, че приложението ще е готово до 2 месеца. "Ще има ли намаления за редовни клиенти?", шегуват се в twitter. Други са по-недоволни и наричат апликацията "проява на лош вкус и имитация". "Тази идея не е за Русия. Umer е обречен", твърдят противниците на приложението, цитирани от TheNextWeb. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нургюл Салимова вече е гросмайстор при жените

  • 25 Апр 2019
  • 80
Състезателката на шахматен клуб "Бургас 64" Нургюл Салимова успя да покрие последната си - трета норма и вече е носител на званието гросмайстор при жените.

Нови цветни пейки за посетителите в парк „Минерални бани"

  • 25 Апр 2019
  • 89
Весели цветни пейки , нови барбекю зони и красив кът за детски рождени дни допълват визията на една от най-предпочитаните дестинации през уикенда от бургазлии - парк "Минерални бани".

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 92
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 72
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 96
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.