Трус с магнитуд 5,9 удари Тайван

Земетресение с магнитуд 5,9 бе регистрирано край Тайван днес, предаде ТАСС, като се позова на Геоложкия институт на САЩ. По негови данни трусът е станал на дълбочина от 10 километра, с епицентър на 16 километра югоизточно от град Суао, на североизточното крайбрежие на острова. Земетресението е било с магнитуд 6 според тайванската национална метеорологическа служба, цитирана от Ройтерс. По нейни данни трусът е станал на дълбочина от 22 километра. Земетресението е разлюляло сградите в столицата Тайпе, каза очевидец пред Ройтерс. Засега няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети, нито е издадено предупреждение за вълни цунами, съобщи ТАСС. Тайван е самоуправляващ се остров, който комунистически Китай смята за своя отцепила се провинция, отбелязва Ройтерс. Островът се намира близо до място, където се събират две тектонични плочи и е предразположен към земетресения. Над 100 души загинаха при трус в Южен Тайван през 2016 г. Преди това, земетресение с магнитуд 7,6 причини смъртта на над 2000 човека на острова през 1999 г., припомня Ройтерс. dnes.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 64
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 65
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.

Вълна от кандидат-студенти за специалност „Медицина” на предварителните изпити в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 93
412 студенти се явиха на предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина” в бургаски държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, която е една от най-желаните.

БУРГАСКИ ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ В ДНИТЕ ДО 6 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 98
През изминалия уикенд Бургас се превърна в истински водовъртеж от събития, в които се включиха стотици хора като участници и хиляди като публика.

На ретро парада в Сливен за първи път в България беше представен Буик от епохата на Ал Капоне

  • 29 Апр 2024
  • 90
На Лазаровден в Сливен се проведе 11-ото издание на парада за ретро автомобили и мотоциклети.