« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Иван Алексиев подписа споразумение с МРРБ за основен ремонт на общински път Горица – Гълъбец – Порой

Споразумението се сключи по Инвестиционна програма за общински проекти, одобрена със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Предвиденият за ремонт участък е в лошо състояние, настилката е износена и на места силно напукана. Отводнителните съоръжения са запълнени и са загубили голяма част от проводимостта си. Конкретните цели на проекта са да се подобрят транспортно-експлоатационните качества на общинската пътна инфраструктура между населените места, да се осигури комфортен и безопасен пътно-транспортен достъп до основни услуги за населението и икономиката в община Поморие. В изпълнение на проекта ще бъде извършен основен ремонт на общинския път Горица – Порой, като дейностите включват и основен ремонт на целия път, свързващ трите населени места Горица – Гълъбец – Порой с републиканската пътна мрежа Бургас – Каблешково – Варна. „Необходимостта от рехабилитация на този общински път бе многократно представяна и дискутирана като значим проблем по време на срещи, обсъждания и публични събития. Поради тези причини изпълнението на проекта е жизнено необходимо и дългоочаквано от местното население. Радвам се, че проектът на Община Поморие бе одобрен и вярвам, че това не само ще удължи експлоатационния живот на пътя, но и ще допринесе за по-голяма безопасност на движението и комфорт на пътуващите хора“, коментира кметът Иван Алексиев. Чрез рехабилитацията на общински път BGS1144 ще се подобри достъпът до основни услуги за населението, ще се повиши икономическата активност, ще се стимулира устойчивото развитие на общината. Подобряването на общинската инфраструктура ще доведе до увеличаване възможностите за използване на природните дадености за развитието на туризма, както и до създаване на алтернативни възможности за заетост на населението.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 151
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 251
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 246
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 272
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 284
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.