« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

До 2 месеца пускат в експлоатация зала „Арена Бургас“

Според архитект Шишков, след проведена съвместна среща с изпълнителя на обекта и ръководството на спортното министерство, е поет ангажимент основната част от залата да бъде довършена и пусната в експлоатация до 2 месеца. „Има поет ангажимент от изпълнителя до 2 месеца да завърши основната част. На следващ етап ще бъдат довършени фитнес, СПА и ресторант. Това няма да попречи за ползване на обекта. Предстои преработка на проекта за противопожарна безопасност и строителят е поел ангажимент за завършването до два месеца. Директорът на ДНСК, заедно с надзора ще помагат с финализирането на документите, защото колкото по-рано пуснем залата в експлоатация, толкова по-добре. Като държава се ангажираме да помагаме, защото залата е важна. Бургас и регионът ще имат едно уникално съоръжение.“, заяви министър Шишков. „Една от приоритетните цели на министър Лечева е да се намери решение за довършването на зала „Арена Бургас“ и по този въпрос се работи от първия ден. Костваше около два месеца и половина работа на експертни групи и в крайна сметка се постигна споразумение между инвеститора на залата и Министерството на младежта и спорта. Технически причини са забавили проекта.“, заяви зам. - министърът на спорта Петър Георгиев. „Основната част от строежа е завършена. Стигнали сме до разбирателство със строителя да завърши работата до 2 месеца. С надзора имаме добра комуникация. Той подготвя документите и ще окаже съдействие за въвеждане в експлоатация в законовите норми и в срок.“, добави арх. Деляна Панайотова. „Само мога да приветствам и да благодаря на министър Шишков, на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, на областния управител Мария Нейкова, както и на ДНСК, че се намери държавническа и политическа воля в залата да се завърши. Защото това безвремие от почти година и половина по отношение на „Арена“, в което нищо не се правеше, беше загубено време за Бургас, за националния спорт. Още в миналогодишния общински бюджет бяхме предвидили средства да финансираме европейски и световни събития в тази зала. Изтървахме като град домакин. От това загуби дребният и среден бизнес на Бургас. Но сега с тази подкрепа аз съм оптимист, че залата ще заработи и ще бъде домакин на големи събития. Това искаме. Залата е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания на Световната федерация по лека атлетика. С международното летище и 260 хотела около Бургас, ние сме изключително подходящи за големи международни събития!“, каза кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

  • 10 Май 2024
  • 142
Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

ТД "Насам-Натам" И Община Царево СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЪЖЕНИЯТ МОСТ В СЕЛО КОСТИ.

  • 10 Май 2024
  • 141
Поредната съвместна инициатива с Община Царево е в ход- въжения мост в с. Кости да бъде ремонтиран.

Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика

  • 10 Май 2024
  • 141
Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика. "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни" е проект, разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Проектът включва три концерта, които ще се състоят на 10, 11 и 12 май в Културен дом НХК.

Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

  • 10 Май 2024
  • 147
Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

НАПУСНА НИ ДОАЙЕНЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ПРОФ. ПЕТЪР ЛУКАНОВ

  • 10 Май 2024
  • 145
Проф. Петър Луканов е дългогодишен солист, хореограф-постановчик и педагог, създател е на повече от 80 балетни постановки, 35 танцови миниатюри и е автор на танцовите фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските оперни театри.