Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

„Дълголетната история на училището е повод за гордост не само на всички, които са свързани с него, но и за цялата общественост. Осъзнавайки важността на образованието нашите прадеди са взели най-правилното решение – да изградят през 1864 г. училище, което носи имената на братята просветители Кирил и Методий. Построено неслучайно в църковния двор, идва да покаже днес значението на думите вяра и образованост за предците ни - без вяра няма път напред и без образование няма развитите. Всяка година означава история, опит, традиции, утвърждавани и прилагани във времето с ясното намерение за развитие на българското образование. Бъдете извор на висококачествено образование и мотиватор за знаещи и можещи ученици. Убедена съм, че талантът и амбицията да откривате и развивате заложбите на своите възпитаници са най-ярките Ваши успехи в благородната Ви професия. Пожелавам на училищното ръководство и на учителите да бъдат все така отдадени на своята мисия за повишаване ефективността на образованието. Бъдете техния добър пример в живота! Честит празник!“ – написа проф. Мария Нейкова в поздравителния адрес до екипа и учениците на образователната институция.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 611
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 618
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 628
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 594
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.