Духовият оркестър на Бургас е отличен с наградата „Кристална лира“

Събитието се проведе в Националния музикален театър, а Бургаският духов оркестър взе „Кристална лира“ в категория „Духов оркестър“. Музикантите са отличени за юбилейния концерт на 3 декември 2022 г. в Бургас по повод 75 години от създаването на състава. БУРГАСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР - ИСТОРИЯ Паметната 1947 е годината, в която сформирането на Граждански духов оркестър в Бургас става реалност, а оттук започва и неговата по-съвременна история. Не трябва да се пропуска и фактът, че представителният духов оркестър към Община Бургас е следовник на сформирания през далечната 1889 година военен оркестър към 24 пехотен черноморски полк. Основен стремеж на оркестъра през всичките тези години е поставянето на духовата музика във фокуса на общественото полезрение. За целта съставът поддържа високо професионално майсторство и разнообразен репертоар. Всички дейности на оркестъра днес са подчинени на идеята да затвърдят неговото име като своеобразна културна емблема на град Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 268
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 237
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 242
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 434
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 441
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.