Зрителите в Бургас ще гледат премиерно в НХК три заглавия от световния филмов афиш

Забавната остроумна комедия на режисьорката и сценарист Марина Сересески разказва за една танго двойка: преди 30 години Карлос и Маргарита са били най-известната танго двойка в света. Сега Карлос живее в Мадрид, наслаждавайки се на втората възможност, която животът му предоставя, а Маргарита живее в Буенос Айрес, потънала в самота и забрава. Внезапно събитие принуждава двойката да се събере отново и да започне пътешествие по пътищата на Аржентина, заедно с дългогодишния си приятел Пичукито. Пътуване, което ще ги накара да се изправят пред спомените си, страховете си, но преди всичко истинските си желания. Филмът е носител и на още много международни награди от фестивалите в Малага и Сиатъл. На 22.11 , десет дни преди тръгването по екраните в страната, ще бъде показан и най-новият филм с Джони Деп "Жан дьо Бари". Филмът за краля на Франция Луи XV и неговата фаворитка Жан дьо Бари откри тазгодишните филмови фестивали в Кан и Варна. Успоредно с откриването на „Любовта е лудост“ на 25 август, имаше и първа прожекция в Бургас, но поради летния сезон не го видяха много зрители. А филмът заслужава вниманието ви – пренася ви в красивата атмосфера на френския кралски двор и неусетно в компанията на Джони Деп ще изживеете красива романтична история. На 10.12 в Бургас ще бъде и премиерата на нашумелият вече сред филмовите среди български шедьовър „Уроците на Блага“. Неговата световна премиера беше по време на престижния филмов фестивал в Карлови Вари, където спечели голямата награда „Кристален Глобус“, а Ели Скорчева бе отличена като най-добра актриса. Само преди дни, филмът на режисьора Стефан Командарев спечели и Голямата награда на журито от Международния филмов фестивал в Рим. Филмът се състезаваше в категорията "Конкурс за прогресивно кино - визии за света на утрешния ден" заедно с още 17 международни заглавия. Това е и българското предложение за филмовите награди „Оскар“. Лентата ще открие на 16.11 фестивала „Киномания“ в София, а на 10.12 ще бъде показан в Бургас премиерно. Билети за трите филма се продават на касата на Часовника. При покупка на билети и за трите филма, ползвате отстъпка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 255
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 226
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

  • 28 Ное 2023
  • 230
Колко добре познаваме едни от най-емблематичните места и символи в Бургас и каква е тяхната история? Ако искате да обогатите познанията си и да се насладите на приятна и интересна разходка – заповядайте на 2 декември (събота), от 11.00 ч., на сборен пункт при Часовника.

В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност

  • 27 Ное 2023
  • 423
В Енергийния офис ще се проведе информационен ден, посветен на енергийната ефективност. Енергийният офис на Община Бургас, който се намира в Културен дом НХК, организира информационен ден в подкрепа на прехода към енергийна ефективност. Темата е „Устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“.

Бургас аргументирано търси европейски средства за индустриално развитие от ПВУ

  • 27 Ное 2023
  • 430
Община Бургас, в партньорство с „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД и „Овергаз Мрежи“ АД, е готова да кандидатства с проектно предложение „Инвестиции в развитието на Индустриален парк – Бургас“ по Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии за привличане на инвестиции, Национален план за възстановявани и устойчивост. Преди това е нужно и съгласие от местния парламент.